Hovedinnhold

Savnet fisker funnet i god behold i Hordaland

Den utenlandske hobbyfiskeren i slutten av 40-årene som ble meldt savnet etter at han ikke kom tilbake til Auklandshamn i Sveio i Hordaland etter en fisketur tirsdag ble tidlig onsdag morgen funnet i god behold.

Mannen er i alderen 45-50 år og ble meldt savnet klokken 20.20 etter at han ikke var kommet tilbake til Auklandshamn. En redningsaksjon ble iverksatt. Redningsskøyta Bergen Kreds ble sendt fra Haugesund. Politipatruljer dro til stedet, og Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) sendte et redningshelikopter som ankom leteområdet ved 22-tiden. Kystvaktskipet Andenes og ambulansebåten Rygelstrid ankom leteområdet senere på kvelden.

- Det har blitt opplyst til politiet at den savnede er en erfaren båtvant fisker, opplyser operasjonsleder Trond Friberg i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Fiskeren dro ut med en 16 fots fritidsbåt tidligere tirsdag. Det skal være redningsvest i båten hans, ifølge politiets opplysninger.

Letingen etter ham pågår i området Bømlafjorden og Børøyfjorden. Ved midnatt natt til onsdag var han ennå ikke funnet, og søket fortsetter gjennom natten med samme innsatsstyrke, opplyser Friberg.

Frivillige letemannskaper ble sent tirsdag kveld varslet slik at de får tid til å etablere seg på Auklandshamn fra klokken 8 onsdag morgen. Da blir det iverksatt overflatesøk og strandsøk.

Like før klokken 03 onsdag morgen melder politiet at mannen er funnet i live.

- Jeg kan bekrefte at letemannskaper har funnet den savnede personen. Han hadde søkt ly for vinden og skal være i god behold, opplyser operasjonsleder Svein Roald Vikse i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til VG Nett.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks