Hovedinnhold

Satanrocker dømt for vold

(VG Nett) Vokalisten «Gaahl» i black metal-bandet Gorgoroth ble i dag dømt til ett år og seks måneders fengsel for grov vold mot en 40 år gammel mann.


Dommen falt i Sunnfjord tingrett i Førde i dag og er i samsvar med aktors påstand.

Den 28 år gamle vokalisten er også dømt til å betale oppreisningserstatning på 75.000 kroner til offeret, samt dekke tap han har hatt på nesten 29.000 kroner, skriver TV2 Nettavisen.

I dommen blir det påpekt at mannen også tidligere er dømt for vold, og retten finner særlig mange likhetstrekk med den ene voldsepisoden som skjedde i Høyanger i 2000.

«To personer har nå fått lange perioder i livet sitt ødelagt av tiltaltes råskap», står det å lese i dommen, skriver Firda.no.

Offeret går fremdeles til medisinsk behandling for langtidsskader han ble påført under mishandlingen i februar 2002. Mishandlingen fant sted på en avsidesliggende gård i Sunnfjord. Under rettsforhandlingene forklarte offeret at han ble truet til å drikke blod fra et beger. Denne forklaringen har retten festet lit til.

Den tiltalte black-metal-vokalisten nekter for at det var snakk om en rituell handling. Retten karakteriserer i dommen situasjonen nærmest som et avhør og avstraffing.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks