Hovedinnhold

Sandefjord-skytingen: - Fant våpen skjult i veggen

(VG Nett) Politiet hevder at våpenet som knyttes til skuddene i Badeparken i Sandefjord var forsøkt gjemt. - Funnstedet har ikke noen betydning, mener forsvareren.

Tips oss

Den 63 år gamle mannen som skal ha skutt mot tre personer i Badeparken i Sandefjord i januar, ble mandag varetektsfengslet for fire nye uker. Han er siktet for overlagt drapsforsøk, men nekter straffskyld.

Bakgrunn: Tre personer skutt i park i Sandefjord

Under fengslingsmøtet kom det fram at politiet mener at våpenet som ble benyttet under skytedramaet, var gjemt i en vegg.

- Våpenet ble funnet skjult i veggen ved hjelp av spesialtrente hunder. Vi har funnet siktedes fingeravtrykk på våpenet. Hvorfor han hadde gjemt det i en luke i veggen kan ikke jeg svare på, men dette våpenet knyttes til skuddene i Badeparken, sier politiadvokat Bente Selstad Hansen til VG Nett.

VGTV:  Her ble tre personer skutt

Den grovkalibrede revolveren ble funnet av politiet under en husransakelse kort tid etter skyteepisoden. Den siktede 63-åringen har ikke gitt politiet noen forklaring på hvorfor revolveren ble funnet i veggen.

- Det er ikke noe naturlig sted å oppbevare våpen, sier politiadvokaten.

- Ikke spesielt

63-åringens forsvarer, advokat Ole Petter Breistøl, mener at våpenet slett ikke var gjemt.

NEKTER STRAFFSKYLD: En uføretrygdet 63-åring er siktet for drapsforsøk. Foto: PRIVAT
NEKTER STRAFFSKYLD: En uføretrygdet 63-åring er siktet for drapsforsøk. Foto: PRIVAT

- Det lå i et kott i fjerde etasje der han oppbevarte gamle ting. Dette er ikke noe spesielt. Han arvet våpenet på 70-tallet, og det må ha ligget der i årevis, sier advokaten.

Les også: - Kona gir 63-åringen alibi

Han mener derfor at de nye opplysningene ikke svekker klientens troverdighet.

- Funnstedet har ikke noen betydning for saken, sier Breistøl.

Våpenet som ble funnet i veggen, er den samme revolveren politiet har knyttet til skytingen av de tre rusmisbrukerne 14. januar. Prosjektiler fra det beslaglagte våpenet, en 357 Magnum Smith & Wesson, samsvarer med to prosjektiler som ble funnet på åstedet og ett som ble tatt ut av kroppen på en av de fornærmede.

Også dette bestrider 63-åringen.

- Han sier at han ikke har brukt våpenet. Vi vurderer å sette i gang et team av britiske krimteknikere og våpeneksperter for å dobbeltsjekke politiets påstander, opplyser advokat Breistøl.

Varsler anke

Politiet venter på sin side på en uttalelse fra fire sakkyndige som er oppnevnt for å vurdere siktedes tilregnelighet.

- Vi forventer å få innstillingen fra dem i midten av juni. Etterpå vil vi ta stilling til spørsmålet om tiltale, sier Selstad Hansen.

Forsvareren har tidligere bedt om at klienten slipper varetektsfengsling på bakgrunn av helsemessige problemer. Han varsler at mandagens vedtak vil bli anket.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks