Hovedinnhold

Samekofte-kledd politiker nektet adgang

SKREMT: Odd Iver Sara reagerer på at enkelte utesteder i Bergen ikke slipper inn folk som går kledd i samekofte. Foto: Inger Elin Utsi, Altaposten
SKREMT: Odd Iver Sara reagerer på at enkelte utesteder i Bergen ikke slipper inn folk som går kledd i samekofte. Foto: Inger Elin Utsi, Altaposten
(VG Nett) Sametingspolitikeren og broren skulle kose seg på nattklubb i Bergen, men samekofte var ikke akseptert antrekk.


Ikledd klassisk samekofte og lærbukser ble sametingsrepresentant Odd Iver Sara og Ole Morten Sara først avvist i døren på nattklubben Metro, melder Bergens Tidende.

- Jeg synes det var skremmende. Dette er første gang jeg er i Bergen, og jeg har aldri tidligere opplevd lignende noe sted, sier Odd Iver Sara til VG Nett.

Til Bergens Tidende forteller samepolitikeren at vakten på utestedet sa at drakten ikke passet for å komme inn. Etterpå ble de avvist ved en annen nattklubb også, før de gikk på puben Scotsman.

Bunad godkjennes heller ikke.

Club manager Marius Larsen på Metro sier de to ble avvist fordi de var synlig beruset, men samtidig forteller han at de har en kleskode som ikke tillater uniformer. Dette inkluderer både bunad og samekofter.

- For å komme inn på nattklubben i helgene, må du ha på dress eller finklær. Samekofte eller bunad, selv om det er festdrakter, kvalifiserer ikke, sier han til Bergens Tidende.

Sammenligner med dress

Odd Iver Sara avviser at de var synlig beruset og sier flere andre i køen ble sjokkert over at de ikke slapp inn.

- Pleier du å gå på byen med samekofte?

- Jeg har den på av og til, men ikke bestandig. Jeg reagerer på at de sammenligner kofte med bunad. Jeg vil heller sammenligne det med dress, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks