Hovedinnhold

Saksøker kommunen for kattedrap

En familie krever 105.000 kroner i erstatning fra Nore og Uvdal kommune i Buskerud etter at kattene deres ble skutt i en avlivingsaksjon. Nå er saken anket inn for Kongsberg tingrett.
Familien fikk kattene sine drept etter en avlivingsaksjon utført av Nore og Uvdal kommune i januar i år. I juli var saken oppe i forliksrådet, men kommunen ble frifunnet for erstatningskravet. Nå har familien anket saken inn for Kongsberg tingrett. Familien krever 105.000 kroner i erstatning for tort og svie etter tapet av sine kjæledyr.

Kattene ble skutt etter at naboen til familien ba kommunen om hjelp til å avlive sine katter. Nore og Uvdal kommune sendte ut kommunejegeren med salongrifle for å skyte dyrene, men kommunens utsendte klarte ikke å identifisere hvilken katt som tilhørte naboen.

Kommunen unnlot videre å varsle naboer og publikum om avlivingskampanjen. Familien holdt derfor ikke kattene inne. Kommunen er kritisert for sine dårlige varslingsrutiner i dommen fra Forliksrådet.

- Dette er en prinsipielt viktig sak. Kattene er urettmessig avlivet og kommunen må bli stilt ansvarlig for sine handlinger. Det offentlige har ikke anledning til å ta livet av privateide katter på denne måten, sier Jannicke Gram, juridisk rådgiver for Dyrebeskyttelsen Norge i en pressemelding.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks