Hovedinnhold

Russebøter i Kongeparken til gode formål

Russ som blir tatt uten gyldig billett på russetreffet i Kongeparken, får 3.500 kroner i snikegebyr. Pengene går uavkortet til neste års russeinnsamling.

Denne saken handler om:

Dette er tredje året på rad at Kongeparken ilegger snikere gebyr på landstreffet, der 11.000 russ fra hele landet fester og leker i tre dager. I 2008 ble 78 snikere tatt og ilagt gebyr, i fjor sank tallet til 42 melder Stavanger Aftenblad.

Pengepotten går til gode formål. I 2008 fikk SOS-barnebyer 150.000 snikekroner, mens Kreftforeningen har mottatt fjorårets pengebunke, 86.700 kroner.

I forkant av årets treff har det blitt rapportert at falske billetter har vært i omløp, og det er stort sett alltid noen som prøver å delta i moroa uten å betale for seg

- Det er mange nok her allerede og en stor sikkerhetsrisiko at det kommer folk som ikke hører hjemme her. Mange av dem er tidligere russ i begynnelsen av 20-åra, med gode minner fra egen russetid. Men de har en helt annen holdning enn årets russ, sier lekemester Håkon Lund i Kongeparken megetsigende til NTB.

Han understreker at det beste hadde vært om ingen snikere prøvde seg, men at når de først prøver seg og blir tatt, skal pengene gå til godt formål.

- Dessverre er det slik at 34 konserter på seks scener, kino 24 timer i døgnet og NM i sandfotball frister langt flere enn dem som er invitert, sier Lund.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks