Hovedinnhold

Russe-sex med ti stykker gir knute

...men russen selv mener årets knuteregler er snille

I år må du «kun» ha sex med ti ulike partnere for å få Rimi-pose i russelua.

Denne saken handler om:

RUSSEN PRESSES: Esben Esther Pirelli Benestad tror ikke sex som knuteregel er av det gode. Foto: Jan Petter Lynau
RUSSEN PRESSES: Esben Esther Pirelli Benestad tror ikke sex som knuteregel er av det gode. Foto: Jan Petter Lynau

Av MAIKEN NØTSUND FOTLAND

- Årets knuteregler er langt mildere enn tidligere. Vi har tonet ned de verste og har innført flere morsomme knuter enn før, sier Martin Bjercke, president i russens hovedstyre i Oslo og Akershus.

Blant de «morsomme» knutereglene er knuten som gir deg Rimi-pose i lua dersom du har hatt sex med ti forskjellige partnere i løpet av russetiden.

Og du sikrer deg en ølkork i russelua om du drikker en kasse øl på 24 timer.

Bak de drøyeste reglene følger en advarsel om at dette «kan være helsefarlig». Bjercke mener det kan forhindre farlig russerølp.

- I fjor fikk man Rimi-pose i luen for å ha sex med 17 personer i russetiden, men i år har vi senket det til ti personer. Vi følte at det var nok, og ville ikke bare spille på fyll og sex, sier Bjercke.

Tradisjon

- Hvorfor dropper dere ikke bare knuteregelen?

- Det handler jo om tradisjoner.

Denne knuten har vært med lenge, og vi synes det er viktig at folk kan kjenne dem igjen, sier Bjercke, som fordi han er president, kan dele ut hvite champagnekorker til dem han har sex med i russetiden.

Knutereglene fra Oslo og Akershus brukes som mal av de fleste andre russestyrene i landet, og i Bergen er knutereglene så godt som tilsvarende.

- Hadde det vært opp til meg, hadde flere av reglene blitt fjernet.

Jeg bekymrer meg særlig for en del av drikkeknutene, sier politioverbetjent Svein Bjørn Losnegård ved Bergen politidistrikt.

Han har selv vært med på å godkjenne russens knuteregler, men reagerer på innholdet i flere av dem. Losnegård har heller ikke tro på advarslene som står bak enkelte av knutereglene.

- Vi kan ikke gå i krig mot russen. Det beste for både vår og publikum sin del, er at vi klarer å samarbeide med dem. Vi har derfor sagt at knutereglene er spiselige, men jeg håper at russen selv er flinke til å sette grenser, sier Losnegård til VG.

Skeptisk

Også kristenrussen er skeptisk til flere av årets knuteregler.

- Folk må få gjøre som de vil, men jeg tar sterkt avstand fra knutereglene som handler om sex og alkohol. Det er helt greit at folk drikker og har sex, men jeg synes ikke at vi trenger å ha russeknuter som oppfordrer til det. Noen kan nok føle seg presset til å gjøre ting for å få status, sier Ingvild Sæter, knuteansvarlig i kristenrussens hovedstyre.

Hun får støtte av sexolog Esben Esther Pirelli Benestad.

- Det er klart det ligger et press i disse knutereglene. Jeg tror ikke det er bra for russen å ha sex med ti personer på den korte stunden russetiden varer. Følelsene varer tross alt lenger enn sexen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks