Hovedinnhold

Russ ramponerte bygdehus - må betale 130.000

(VG Nett) Sju av årets Levanger-russ som ramponerte Nordtun grendehus deltok i opprydningen, og sparte slik flere hundre tusen kroner.

Denne saken handler om:

Rødrussen i Levanger holdt sin avslutningsfest i Nordtun grendehus i midten av juni, men huset de etterlot seg var ikke gjenkjennelig. Blant annet lå stol- og borddeler i en haug på gulvet, vinduer var knust og brannslokningsapparatet tømt.

Da VG Nett først skrev om saken ble det anslått et skadeomfang på mellom 300.000 kroner og en halv million kroner.

Ti ungdommer har så langt meldt seg som skyldige i ødeleggelsene, og sju av disse har deltatt i det omfattende opprydningsarbeidet. Det har gjort at de sparte seg de største utgiftene.

VGTV: Se russens ødeleggelser her

- Ungdommene var flinke til å jobbe. Totalt ser det ut til at vi lander på rundt 130.000 kroner, sier utleier Hans Amdahl til Trønder-Avisa.

De skyldige får dermed redusert oppreisningskravene som stilles mot dem fra 30.000-40.000 kroner hver til i overkant av 10.000.

En av de største innsparingene kom ved at gulvet ikke måtte erstattes, som først var fryktet. Da Amdahl kom til stedet 16. juni var gulvet så tilsølt av alkohol at han var redd det måtte byttes.

Gulvet ble imidlertidig berget ved hjelp av sveising. I tillegg har man måttet bytte et par vinduer, og kjøpe opp rundt 20 nye bord og 40 stoler.

Forsikringsselskapet Gjensidige vil sende ut regresskrav mot de involverte etter at politiet har gjennomført avhør.

Erstatningssummen kan også synke ytterligere, Gjensidige er ikke helt enige med huseieren i hva summen bør være, og har foreløpig vurdert skadene til å være verdt 90.000 kroner.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks