Hovedinnhold

Drosjesjåfør etter russebråk: - Det eneste jeg ville var å hjelpe

SKADER: Både en drosje og russebussen ble skadet etter konflikten mellom drosjesjåfører og russ i Sandvika. Foto: VG Nett-tipser
SKADER: Både en drosje og russebussen ble skadet etter konflikten mellom drosjesjåfører og russ i Sandvika. Foto: VG Nett-tipser
(VG Nett) Drosjesjåføren som natt til søndag var involvert i et basketak med russen i Sandvika, hevder at han kun ønsket å hjelpe en jente som ble banket opp av flere russ.

Denne saken handler om:

Politiet fikk klokken 04.40 melding over nødlinjen om en eskalerende konflikt mellom en russebuss og flere drosjesjåfører utenfor Sandvika i Bærum. Da de kom til stedet, sto fem taxier utenfor russebussen. Overfor VG Nett hevder russen at de ble jaget av taxisjåførene, og at en av dem gikk løs på bussen deres med en stang.

Les også:- Taxisjåfør angrep russebuss og jaget bussen sammen med kolleger

Drosjesjåføren som først ble involvert, mener at det var russen som var voldelige, og at han kun brøt inn for å hindre at en jente ble banket opp av flere russegutter.

- Det eneste jeg ville gjøre, var å hjelpe. Jeg kunne bare ha kjørt videre, men når man ser det jeg så er man pliktig til å stoppe, sier drosjesjåføren til VG Nett.

- Jente ble banket opp

Drosjesjåføren forteller at han tilfeldigvis kom kjørende forbi stedet der russebussen sto parkert. Der så han etter sigende at minst åtte russ banket opp det han trodde var en annen gutt. Derfor stoppet han og gikk ut av bilen.

- Jeg strøk personen over ryggen og spurte om det gikk bra. Da så jeg at det var en jente. Hun hadde blod i ansiktet, klærne hennes var revet opp og hun sa at det ikke gikk bra. Det jeg skulle ha gjort da var å ta henne med i drosjen og kjørt til legevakten, men jeg gikk inn i bussen for å få en forklaring, sier han.

Drosjesjåføren hevder at han ble angrepet av mellom åtte og ti russ inne i bussen, men at han klarte å rive seg løs og søke tilflukt i drosjen. Der trykket han på nødknappen og kom i kontakt med taxiselskapets vaktleder, som igjen kontaktet politiet.

- Jeg har en kul i hodet og en hoven arm. Dessuten har jeg et kutt i bicepsen og vondt i hele ryggen, sier drosjesjåføren.

- Ble nesten kjørt ned

Samtidig responderte flere drosjesjåfører på nødanropet. Flere drosjebiler ankom stedet, og prøvde etter eget utsagn å kommunisere med bussjåføren. Samtidig skal stemningen ha vært amper inne i bussen

Drosjesjåførene hevder at de ønsket at bussen skulle bli på stedet, men at bussjåføren brukte kjøretøyet som rambukk for å ta seg forbi de parkerte bilene.

- Han satt bussen i revers og traff en av drosjene, før han kaster den i gir og kjører framover. Han holdt på å kjøre meg ned, det var så vidt jeg kom meg unna, sier en av de tilstedeværende.

Basketaket mellom russen og drosjesjåførene skal deretter ha utviklet seg til en heseblesende biljakt, der bussen ifølge både russ og drosjesjåfører brøt en rekke trafikkregler før politiet fikk stoppet kjøretøyene.

- Vi kjørte alt vi kunne, over rundkjøringer, på fortau og i feil kjørefelt. Bak oss jaget flere taxier. Vi måtte komme oss unna. Vi var veldig redde, sier skoleeleven og russen Kristian til VG Nett.

Drosjesjåførene hevder at bussen kjørte over fortau og autovern, på feil side av rundkjøringer og i feil kjørefelt. De mener også at en av drosjene ble presset inn i autovernet av bussen, og at bussjåføren med overlegg prøvde å presse en av drosjene av veien.

Siktet for legemsfornærmelse

Russen hevder at en av taxisjåførene gikk løs på bussens ruter med en stang. Vedkommende er ifølge påtalejurist Kathrine Eilertsen ved Asker og Bærum politidistrikt siktet for legemsfornærmelse med farlig gjenstand.

Drosjesjåførene avviser imidlertid at de har gått løs på noe eller noen med gjenstander.

- Vi har ikke brukt noen som helst stang. De guttene har gjenstander i bussen sin. Plutselig får vi skylden, men det kan hende at skadene på bussen skjedde når bussjåføren kjørte som en idiot. Seks edru mennesker har sett hvordan han kjørte, sier de.

Sjåførens førerkort og kjøreseddel er beslaglagt, og vil bli begjært inndatt dersom etterforskningen viser at russens forklaring på stedet stemmer.

Ingen skal ha kommet alvorlig til skade i episoden.

(Saken fortsetter under bildet)

KNUST: Vinduet på russebussen er knust etter sammenstøtet med drosjesjåføren. Foto: VG Nett-tipser
KNUST: Vinduet på russebussen er knust etter sammenstøtet med drosjesjåføren. Foto: VG Nett-tipser


- Blir prioritert

Politiet har foreløpig ikke mottatt noen anmeldelser i sakens anledning, men ser ikke bort fra at det kan komme inn anmeldelser fra fornærmede. De vurderer i tillegg å opprette en sak for brudd på veitrafikkloven.

- Vi har ikke foretatt noen flere avhør, men har fått telefoner fra flere vitner. Saken vil bli prioritert. Vi mener at det er viktig med en rask avklaring på hva som har skjedd, sier påtalejurist Eilertsen.

Politiet har foreløpig ikke full oversikt over hendelsesforløpet. De kan derfor ikke bekrefte om sjåføren satt seg i nød, og om taxiselskapet varslet politiet.

- Det stemmer sikkert, men politiet ble oppringt av flere personer. Om vaktlederen var en av disse kan jeg verken bekrefte eller avkrefte, sier Eilertsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks