Hovedinnhold

Choice-hotellenes russefrokost «dagen derpå» får kritikk

<p>SENE NETTER: Mange russ vil ha sene netter de kommende ukene med all festingen. Hotellet i Stavanger tenkte de skulle tilby russen sen frokost, men ikke alle var begeistret for reklamen.</p>

SENE NETTER: Mange russ vil ha sene netter de kommende ukene med all festingen. Hotellet i Stavanger tenkte de skulle tilby russen sen frokost, men ikke alle var begeistret for reklamen.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB scanpix
Choice-hotellene tilbyr «dagen derpå»-frokost til russ som har festet på landets største russetreff. Virker lite gjennomtenkt, mener rusorganisasjonen Actis.

Denne saken handler om:

Hotellkjeden har i en reklamekampanje kalt tilbudet i Stavanger-området «hangover breakfast», og Actis har lite til overs for koblingen til russens drikkekultur, skriver Vårt Land.

Les også: Politiet tror russen presser sjåfører

– Vi har en problematisk kultur med russefylla i Norge, både med tanke på skjenking av mindreårige, vold, hærverk og seksuelle overgrep. Å prøve å gjøre dette til en morsom ting, og attpåtil tjene penger på det, synes jeg virker lite gjennomtenkt, sier generalsekretær Mina Gerhardsen.

– Da er det veldig dumt at en hotellkjede velger å motarbeide det gode arbeidet de lokale hovedstyrene har gjort for å redusere drikkepresset, sier prosjektleder Daniel André Selstø i en landsdekkende del av avholdsorganisasjonen Juvente.

Politiet om Vestfold-russen 2017: – Det vi ser nå er tilnærmet lovløse tilstander

Hotelldirektør Laila Neverdahl ved Clarion Hotel Air sier de ikke hadde til hensikt å ekskludere noen eller oppfordre til alkoholinntak.

Målet var å fortelle at de holder frokostserveringen åpen ekstra lenge, slik at også russen som har vært oppe til langt på natt skal få noe å spise.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks