Hovedinnhold

Advarer russen mot fyllebilder på nettet

- Ikke legg ut noe svigermor ikke kan se

FESTEN ER I GANG: Russetiden er igang, her fra russebusskåring i Telenor Arena. Slettmeg.no advarer russen mot å legge ut kompromitterende bilder av hverandre. Foto: Scanpix
FESTEN ER I GANG: Russetiden er igang, her fra russebusskåring i Telenor Arena. Slettmeg.no advarer russen mot å legge ut kompromitterende bilder av hverandre. Foto: Scanpix
(VG Nett) Ikke alle russestunt tar seg like godt ut på nettet. Slettmeg.no ber russen være varsomme med festbildene de legger ut.

Denne saken handler om:

Huskeregler for russebildene

  • Ikke legg ut russebilder på nett uten samtykke fra personen/-ene som er fotografert.
  • Respekter de som ikke vil bli eksponert på Internett.
  • Vent med å legge ut bilder på nett til dagen etter.
  • Ikke legg ut bilder du tror svigermor ikke vil se.
  • Husk at de mest minneverdige festene ofte er de som ikke dokumenteres.

Kilde: slettmeg.no

- Russetiden er en utfordring når det gjelder bilder på nettet. Det er alltid fristende å ta bilder, spesielt når man er påvirket av alkohol. Men det er kanskje ikke like morsomt dagen derpå, sier prosjektleder Ole Morten Knudsen i organisasjonen Slettmeg.no til VG Nett.

LES OGSÅ: DNT Ung refser russebuss-sponsing

- Tenk på arbeidsgiver

Sammen med russens hovedstyre går Slettmeg.no derfor ut med en oppfordring til russen om å tenke ekstra godt over hva slags bilder de legger ut.

- Det kan være gøy å løpe nakenløp, men ikke like gøy å få bilder av det på nettet. Hvis ikke svigermor eller en potensiell arbeidsgiver ikke bør se bildene, bør de heller ikke legges ut, mener Knudsen.

Har du tips om russen? Kontakt VG Nett! 

- Det handler om normal folkeskikk, å ha omtanke for de rundt seg. Ikke legg ut bilde av folk du ikke kjenner, og spør først, legger han til.

LES OGSÅ: Russejenter mer trafikkansvarlige enn gutta

Vennebilder

For mange unge er det problematisk at venner legger ut bilder av dem uten samtykke.

Ifølge årstatistikken til slettmeg.no, kommer én av fire henvendelser fra unge i aldersgruppen 16-25 år. 40 prosent av disse ungdommene tar kontakt på grunn av bilder vennene har lagt ut av dem.

- Det kan ofte være vanskelig å si ifra til venner om at man vil at bildene skal fjernes. I russetiden er det også et problem at man møte folk man ikke kjenner så godt, som legger ut bilder i ettertid, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks