Hovedinnhold

Penger å spare på billig vodka

På Polet er det den enkleste sak av verden å kjøpe vodka på billigsalg. Du sparer 31 kroner pr. halvliter.

Denne saken handler om:

Alt du trenger å gjøre, er å studere Vinmonopolets bestillingsliste. På side 123, under avsnittet «Øvrig brennevin», finner du Kalinka 22, lillebroren til den mer kjente og kjøpte Kalinka.

Forskjellen er at en halv liter Kalinka 22, med en alkoholstyrke på 21,9 prosent, koster kr. 75,70, avrundet til kr. 75,50 når du betaler i kassen.

Sterk pris

En vanlig Kalinka (70 cl) koster kr. 255,- og har en alkoholstyrke på 37,5 prosent. Dersom du vanner ut vanlig Kalinka til 21,9 prosent får den en omregnet pris på kr. 106,50 pr. halvliter.

Prisen på en halv liter Kalinka 22 er kr. 75,50. Med andre ord sparer du kr. 31,- pr. halvliter ved å kj øpe den billigste varianten på Polet.

Hetvins-vodka

- Årsaken til at Kalinka 22 er vesentlig billigere, er at den avgiftsbelegges som hetvin. Alkoholavgiften øker med alkoholstyrken. Dersom Regjeringens foreslåtte avgiftskutt blir vedtatt, vil for øvrig en flaske Kalinka (37,5 prosent) bli nesten 40 kroner billigere, sier Vinmonopolets informasjonssjef Jan Egil Aase til VG.

Han legger for øvrig til at fire av fem flasker som selges på Polet, er vin. For 30 år siden var det motsatt. Da var fire av fem solgte flasker brennevin.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks