Hovedinnhold

Rune Olsø går av som Entra-sjef

FERDIG: Avtroppende administrerende direktør Rune Olsø i Entra. Foto: Entra
FERDIG: Avtroppende administrerende direktør Rune Olsø i Entra. Foto: Entra
(VG Nett) Trond Giske-vennen Rune Olsø trekker seg med umiddelbar virkning som toppsjef etter bråket rundt ansettelsen av ham.

Fakta: Entra-saken

  • Rune Olsø, tidligere leder av Trondheim Arbeiderparti, ble i april 2012 konstituert som administrerende direktør i Entra Eiendom AS.
  • Styret i Entra vedtok 26. september å ansette Rune Olsø som administrerende direktør umiddelbart.
  • Et mindretall på tre av styrets sju medlemmer ønsket ikke Olsø som direktør i selskapet.
  • Styreleder Siri Hatlen og nestleder Martin Mæland var del av mindretallet som mente andre kandidater var bedre kvalifisert enn Olsø.
  • Styreleder Hatlen har orientert selskapets eier, Nærings- og handelsdepartementet, om den krevende situasjonen som oppsto for styret i forbindelse med ansettelsen av Olsø.
  • Ifølge Nærings- og handelsdepartementet ba statsråd Trond Giske (Ap) i april lovavdelingen i Justisdepartementet om å vurdere hans habilitet i håndteringen av eierskapet i Entra. Dette var i forbindelse med at Rune Olsø ble konstituert som konsernsjef.
  • Lovavdelingen fant at Giske ikke er inhabil i håndteringen av Entra generelt, men vil være inhabil i saker hvis avgjørelsen innebærer «særlig fordel, tap eller ulempe» for Olsø. Tirsdag ble miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) oppnevnt som settestatsråd for Giske i slike saker.
  • Mandag bestemte Solhjell seg for å kaste tre av styremedlemmene.
  • Onsdag kom kunngjøringen om at Olsø trekker seg som direktør i selskapet.

Avgjørelsen ble kjent i en pressemelding onsdag kveld.

Olsø begrunner sin fratreden med ønske om å bidra til å skape ro for selskapet, dets ansatte og dets kunder.

Han har sittet sju år i konsernledelsen, det siste halvåret som konstituert administrerende direktør, men har nå i samråd med styrets leder Siri Hatlen valgt å gå av.

- Entra har vært et hovedfokus i livet mitt i sju år, og det er vemodig å forlate selskapet. Samtidig mener jeg dette er riktig nå, sier Olsø.

- Jeg vil takke Olsø for hans innsats for Entra over mange år, og for de gode resultatene han har bidratt til å oppnå for selskapet og eieren, sier styreleder Siri Hatlen.

BAKGRUNN:  Dette er Entra-saken 

Mandag kastet settestatsråd Bård Vegar Solhjell (SV) store deler av styret i selskapet etter at det kom krass kritikk av ansettelsen av Rune Olsø.

Rune Olsø får en sluttavtale som inkluderer lønn i seks måneders oppsigelsestid, pluss tre måneder etterlønn. Olsø får ingen bonusutbetaling.

Styret i Entra besluttet onsdag å konstituere finansdirektør Anne Harris som midlertidig administrerende direktør.

Styreleder Siri Hatlen skriver i en tekstmelding til VG Nett at hun ikke har anledning til å kommentere saken onsdag kveld.

VG Nett har også forsøkt å kontakte flere av styrets nåværende og tidligere medlemmer og settestatsråd Bård Vegar Solhjell uten å lykkes.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks