Hovedinnhold

Tapernes frontmann vil jage romfolket ut av Norge

VIL HA ROMFOLKET UT: Ole Ødegaard, leder i stiftelsen Rettferd for taperne, har ikke mye til over for romfolket. Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / VG
VIL HA ROMFOLKET UT: Ole Ødegaard, leder i stiftelsen Rettferd for taperne, har ikke mye til over for romfolket. Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / VG
Lederen av stiftelsen Rettferd for taperne, Ola Ødegaard, melder seg ut av Arbeiderpartiet etter kritikk mot et leserinnlegg i Oppland Arbeiderblad der han skrev at romfolket bør jages ut av Norge.

Denne saken handler om:

Det var torsdag i forrige uke at Ødegaard karakteriserte det som høyst beklagelig at Norge har åpnet for romfolket i et leserinnlegg i Oppland Arbeiderblad.

«Jeg er enig med Siv Jensen, jag dem ut av Norge og til der de hører hjemme. Romfolk med så flotte biler og utstyr og menneskelige ressurser trenger ikke å utnytte moder norsk jord og våre ressurser kontra våre fattige i Norge, skrev Ødegaard.

Meldte seg ut av Ap

Innlegget vekket sterke reaksjoner, blant annet hos Tommy Skar som er kommunikasjonsrådgiver i LO og tidligere medarbeider i Ap. Skar ringte Ødegaard og ga uttrykk for at Ødegaard hadde gått over streken.

- Han ba meg trekke tilbake private meninger for å redde skinnet. Hvis jeg ikke gjorde det, var det slik at noen i LO eller Ap sentralt måtte reagere med en artikkel i Oppland Arbeiderblad rettet mot meg, sier Ødegaard.

Etter samtalen bestemte Ødegaard seg for å melde seg ut av partiet.

- Mange rumenere er tapere i sitt eget land, men det er ikke noe Norge kan gjøre med det alene. Og de som kommer hit i flotte biler, er ikke fattige, sier han.

Ødegaard trekker et skille mellom rumenerne som inntil tirsdag ettermiddag hadde tilhold på Årvold og tiggerne i Karl Johans gate.

Flere reaksjoner på innlegget

Tommy Skar sier han ringte Ødegaard som privatperson for å uttrykke sin bekymring for at innlegget kunne ramme stiftelsen.

- Jeg fortalte også at mange andre hadde reagert på innlegget, både privatpersoner og organisasjonsfolk lokalt. Men jeg ringte ikke som representant for Ap eller LO, noe jeg ikke hadde fullmakt til, sier Skar til avisen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks