Hovedinnhold

Romleiren på Årvoll får toaletter mandag

** Boligsameieleder: Det skal mer til for at naboene skal akseptere leiren
** Bydelsutvalgsleder: Det vil spare nærmiljøet for unødvendig ubehag

KUMMERLIGE FORHOLD: Fra romfolkets leir ble flyttet fra Sofienberg til steinbruddet på Årvoll lørdag har beboerne måttet klare seg uten toalett, dusj og avfallshåndtering. Foto: NTB scanpix
KUMMERLIGE FORHOLD: Fra romfolkets leir ble flyttet fra Sofienberg til steinbruddet på Årvoll lørdag har beboerne måttet klare seg uten toalett, dusj og avfallshåndtering. Foto: NTB scanpix
(VG Nett) Romfolket i leiren på Årvoll får bedre sanitære forhold fra mandag morgen, når toaletter og container ankommer.

Denne saken handler om:

Gjennom helgen har det kommet sterke reaksjoner fra naboer som har hatt fritt innsyn til leirbeboere som har gjort sitt fornødne i romleiren på Årvoll siden de flyttet inn lørdag. Nå ser det ut til at naboene blir spart for slike opplevelser.

Sekretær Bjønnulv Evenrud i Folk er folk forteller at romleiren mandag morgen vil bli utstyrt med både toaletter og søppelhåndtering. Om det også kommer dusjer har ikke Evenrud oversikt over søndag kveld.

- Det er i samarbeid med både private aktører og firmaer som har bidratt materielt og økonomisk at vi har fått dette på plass. Folk er folk bruker også penger i den grad vi kan, sier Evenrud til VG Nett.

Forstår naboenes reaksjoner

FORSTÅR KRITIKKEN: Sekretær Bjønnulv Evenrud i Folk er folk forstår at naboene til romleiren har reagert på de sanitære forholdene. Foto: Henrik Pryser Libell/VG
FORSTÅR KRITIKKEN: Sekretær Bjønnulv Evenrud i Folk er folk forstår at naboene til romleiren har reagert på de sanitære forholdene. Foto: Henrik Pryser Libell/VG

Han forteller at det i første omgang blir plassert to mobile toaletter på eiendommen.

En container vil også settes inn i leiren for avfallshåndtering, og vil tømmes med jevne mellomrom.

- Jeg forstår at naboene og bydelen har vært bekymret når så mange mennesker ikke har hatt tilgang på dette tidligere, men det har vært helg og dermed vanskelig å få på plass, sier Evenrud.

- Forventer du at kritikken mot leiren nå vil stilne?

- Jeg håper det. Jeg regner med at de som har vært bekymret vil se at dette går seg til, sier Evenrud.

Tror flere vil flytte inn

For øyeblikket har han ikke oversikt over hvor mange romfolk som har flyttet inn på den private tomten på Årvoll.

Ifølge Evenrud vil det imidlertid være naturlig at flere flytter inn de nærmeste dagene.

- Vi skal i alle fall dimensjonere det sanitære anlegget i forhold til hvor mange som bor her, sier Folk er folk-sekretæren.

Bekymret for trafikkøkning

Morten Losnedal, leder for Årvollskogen boligsameie tre, mener det fortsatt ikke er noen god løsning at romfolket får bo på tomten på Årvoll.

- Vi har havnet i en situasjon som ingen er tjent med. Jeg tror det skal mye mer til enn noen toaletter for at boforholdene skal være verdige og for at naboene skal akseptere at de bor her, sier Losnedal til VG Nett.

Han forteller at han har hatt en helt annen bekymring enn at naboene har vært vitne til romfolkets toalettbesøk.

- Det er enorm økning i trafikken her oppe - det skaper mest bekymring. Området er ikke bygget for dette. Årvoll som sted skal ikke håndtere slikt, sier Losnedal.

Flere møter i bydelen mandag

Leder Steinar Arnesen i Bjerke bydelsutvalg forteller til VG Nett at bydelen ikke er involvert i fremskaffelsen av toaletter og container. Han tror reaksjonene fra naboene nå vil stilne litt.

- Jeg synes det er bra at det kommer, for det har vært ganske sterke reaksjoner. Det vil spare nærmiljøet for unødvendig ubehag. Men det er fortsatt et veldig uegnet sted å bo, sier Arnesen til VG Nett.

Bydelsutvalgslederen forteller at han mandag vil sette seg ned med blant annet bydelsdirektøren og bydelsoverlegen for å vurdere hva bydelen skal gjøre videre. Arnesen forteller at lovligheten av leiren også skal vurderes juridisk.

- Jeg tror dessverre at de kommer til på bli der en stund. Samtidig så var det jo bare én av eierne (Vanessa Quintavalle) som visste om dette, så det kan jo tenkes at det blir en samtale på kammerset der, sier Arnesen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks