Hovedinnhold

Romeo mø dø

Politiet har vedtatt at Romeo skal avlives - selv om den ikke har gjort en flue fortred.
Dyrebeskyttelsen mener blandingshunder er fritt vilt.
Dyrebeskyttelsen mener blandingshunder er fritt vilt.
30 demonstranter

Hittil i år er 15 blandingshunder blitt avlivet fordi eierne ikke har klart å vise frem stamtavler. De rundt 30 demonstrantene som var samlet utenfor politihuset, håper de kan redde Romeo fra den skjebnen.

- Vi har prøvd få besøke Romeo, men politiet nekter å si hvor han er. Vi ville ta med en ekspert for å få bedømt om han er aggressiv, sier Wik.

Naboene til eieren, Saqib Hamid, mener Romeo ikke ville gjort en flue fortred. 20 av dem har sendt protestbrev til Dyrehelsetilsynet. Politiets vedtak om å avlive Romeo er nemlig anket, og saken ligger nå på Dyrehelsetilsynets bord.

- Romeo er en utrolig snill hund. Jeg har passet den flere ganger, sier Siri Kroken (17), nabo og venninne av Hamid.

Hamid har hatt Romeo, som han tror er en blanding av amstaff og bullterrier, siden hunden var tre måneder gammel. Det er fire uker siden politiet tok fra ham hunden og plasserte den på kennel.

Ikke stamtavle

Hamid har prøvd å legge frem en stamtavle for politiet, men har ikke klart å skaffe det fra hundens forrige eiere. Han hevder at politiet tok Romeo etter at de hadde sett hunden på verandaen.

Asker og Bærum politidistrikt står på sitt og anser seg ferdig med saken.

- Vi tok beslag i hunden i forbindelse med en annen sak politiet jobbet med, sier politiadvokat Jon Skjeveland - og legger til at hundeeieren fikk flere muligheter til å dokumentere hundens opphav.

- Ifølge forskrift til kamphundloven anså vi dermed hunden som ulovlig og fattet et avlivingsvedtak. Vedtaket er nå klaget inn for Dyrehelsetilsynet, som vil ta en avgjørelse i saken, sier Skjeveland.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks