Hovedinnhold

Hevder rumenere stjal aluminium - knuste bilen deres

TOTALVRAK: I denne rumenske varebilen fant en lastebileier fra Møre og Romsdal igjen sine stjålne ting. Nå er bilen totalvrak som hevn. Foto: Privat
TOTALVRAK: I denne rumenske varebilen fant en lastebileier fra Møre og Romsdal igjen sine stjålne ting. Nå er bilen totalvrak som hevn. Foto: Privat
(VG Nett) Lastebileieren mener rumenere har stjålet fra ham i månedsvis. Fredag tok han både loven og girspaken i egne hender.

Denne saken handler om:

Tips oss

Lastebileieren, som er fra Ålesund-området og ønsker å være anonym, hevder at han og firmaet hans har vært plaget av at diesel, bilbatterier og andre verdifulle deler har forsvunnet i månedsvis.

Vet du noe om denne saken?Kontakt VG Nett her! 

- Det er ikke en lastebil som får stå i fred. De stjeler alt. Nå har de vært og stjålet på tomta mi flere netter på rad. I dag kom de midt på lyse dagen, sier han til VG Nett.

- Lasterommet fullt av aluminium

Fredag møtte ansatte i firmaet hans på to menn på firmatomten. Da de to mennene fikk beskjed om å åpne dørene på den rumensk-registrerte varebilen, var lasterommet fullt av gjenstander som tilhører firmaet, hevder lastebileieren.

- De kom med tusen løgner og lot som de ikke forsto. Bilen var full av aluminium og tjuvgods. Først måtte de ta ut tingene og sortere dem. Før vi lot de gå, så måtte de stå og se på at bilen ble knust, sier han.

De to angivelig rumenske mennene skal ha forholdt seg rolig mens den hvite varebilen ble smadret med en krokløft som var montert på en av lastebilene.

- Han ene utbrøt «Oh, jesus». De tok med seg baggene og gikk. De skjønte vel at toget var gått.

- Kunne vært løst annerledes

Lastebileieren erkjenner at fremgangsmåten er heller uvanlig.

- Dette kunne sikkert vært løst på en annen måte, men det er ikke vits i å anmelde saken. Det er underbemanning hos politiet i området, så noe må vi gjøre. Det er helt greit for meg at de kommer for å arbeide i landet, men de som kommer kun for å stjele er ikke velkommen hos meg. Jeg gjorde politiet en tjeneste, sier han.

Politiet er på sin side ikke glad for at noen tar loven i egne hender. De har ikke mottatt noen anmeldelse fra bileieren fredag kveld.

- Å knuse en bil er skadeverk og et straffbart forhold. Det er vanskelig å mene noe om en sak vi ikke har hørt noe om, men å ta saken i egne hender er ikke sånn det skal foregå, sier Einar Rostad, operasjonsleder i Sunnmøre politidistrikt, til VG Nett.

Han forundrer seg over at noen får ødelagt bilen og ikke kontakter politiet.

Da VG nett igjen kontakter politiet lørdag formiddag er de på vei til stedet for å undersøke bilen.

- Denne undersøkelsen gjør vi på eget initiativ, etter å ha blitt gjort oppmerksomme på saken. Politiet er straks på stedet, sier operasjonsleder Leif Arne Valderhaug like før klokken 11.30 lørdag.

Han kaller bilramponeringen for helt utrolig.

- Vi iverksetter etterforskning etter å ha blitt tipset om bildet av andre. Sånn kan vi ikke ha det. Dette er å ta loven i egne hender, sier han.

Skraphandler: To rumenere solgte meg litt skrapmetall

Jan Henriksen, skraphandler i Ålesund, forteller at han to ganger har hatt besøk av to rumenere i en hvit varebil som hadde med seg litt skrapmetall.

- Det var bare noe skrap de hadde med seg, jeg har gått ut fra at de har fått skrapet for å ha ryddet hos folk. De har fått omkring 2000 kroner for metallet de har hatt med seg begge de to gangene, sier Henriksen.

Han mener en slik praksis er vanlig over hele Norge.

- Dette er ubetydelige verdier i våre øyne, det var virkelig bare noe rusk de hadde med seg. I hele Europa samler rumenere skrapmetall og selger videre, uten at de fortjener å få ramponert bilen sin av den grunn, mener han.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks