Hovedinnhold

Rolig nyttårsfeiring over hele landet

MINDRE SKADELIG FEIRING: Tallet på øyeskader i forbindelse med fyrverkeri etter nattens nyttårsfeiring var halvparten så lavt som vanlig. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
MINDRE SKADELIG FEIRING: Tallet på øyeskader i forbindelse med fyrverkeri etter nattens nyttårsfeiring var halvparten så lavt som vanlig. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
(VG Nett) 2008 gikk over til 2009 uten de større, alvorlige hendelsene.

Det ble meldt om et fåtall branner, men ingen skal ha kommet alvorlig til skade.

Politiet over hele landet melder om en forholdsvis rolig nyttårsfeiring hvor de fleste meldingene dreide seg om fylleslagsmål og branner i søppeldunker og konteinere. Selv ikke i hovedstaden meldes det om alvorlige hendelser.

- Det har ikke vært noen store saker i Oslo sentrum i natt. Det har vært vanlig slåssing i sentrum, men masse politi i gatene har klart å rydde opp fort, sier operasjonsleder Vidar Hjulstad i Oslo politidistrikt til VG Nett.

I hovedstaden ble det i natt meldt om 13 branner, men de fleste var av mindre betydning og ingen skal ha blitt alvorlig skadet.
I en brann i Ragnhild Schibbyes vei på Vestli ble 11 personer, derav to barn sendt til legevakten med røykskader. Det brant også kraftig i en barnevernsinstitusjon på Ammerud, men heller ikke her kom personer alvorlig til skade.

LES OGSÅ:Ingen alvorlige branner under nyttårsfeiringen

Raketter i øyet

SKADET AV RAKETT: I Oslo, Trondheim og Troms ble personer skadet av raketter. Denne mannen (64) fra Troms fikk en rakett i øyet, men berget synet ved bruk av vernebriller. Foto: Leserbilde
SKADET AV RAKETT: I Oslo, Trondheim og Troms ble personer skadet av raketter. Denne mannen (64) fra Troms fikk en rakett i øyet, men berget synet ved bruk av vernebriller. Foto: Leserbilde

På Torshov fikk en kvinne en rakett i øyet og ble sendt til Ullevål universitetssykehus for behandling. Hun skal ikke være livstruende skadet. Politiet i Oslo hadde totalt 13 oppdrag der det ble klaget på fyrverkeri, men ingen skal ha blitt tatt for ulovlig oppskyting av raketter med styrepinner.

Også i Steinkjer og i Troms skal to personer ha fått en rakett i øyet under nyttårsferingen.

- Vi har fått mange meldinger, men ikke noe alvorlig. Fire personer er satt i arresten, noe som er mindre enn en vanlig helg, sier operasjonsleder Arild Falck Johansen i Troms politidistrikt.

BILDESPESIAL:Nyttårsfeiringen verden over

Anmeldt for ulovlige raketter

I Stavanger sørget kommunen for fyrverkerioppskyting hele fire forskjellige steder i byen, og brannvesenet melder at forbudet mot fyrverkeri i sentrum så ut til å bli respektert av de aller, aller fleste.

- Det har ikke vært noen alvorlige hendelser, men en del fulle folk, noe legemsbeskadigelse og ordensforstyrrelser. Jeg vet det er folk som er anmeldt for bruk av ulovlige raketter, men jeg vet ikke hvor mange, sier operasjonsleder Egil Karlsen i Rogaland politidistrikt.

I Rogaland er det heller ikke meldt om dramatiske hendelser.

- Det har vært en brann på et motell i Nordheimsund, men det er ikke snakk om personskader. Ulovlig oppskyting av raketter har vi ikke hatt anledning til å prioritere i det hele tatt, sier operasjonsleder Jan Steimler i Hordaland politidistrikt.

I Trondheim har også feiringen gått rolig for seg.

- Her har det gått greit. Det har vært litt vold, men ikke mer enn vanlig, sier operasjonsleder Ann Kristin Øie i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks