Hovedinnhold

Rohde søker permisjon fra politiet

- Grunnen til at jeg har søkt permisjon nå er begrunnet i helsesituasjonen min

ROMANMANUS: Leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser, Hanne Kristin Rohde, jobber med et romanmanus som er levert til Kagge forlag. Foto: SARA JOHANNESSEN
ROMANMANUS: Leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser, Hanne Kristin Rohde, jobber med et romanmanus som er levert til Kagge forlag. Foto: SARA JOHANNESSEN
Hanne Kristin Rohde (51) har levert inn søknad om ett års permisjon fra Oslo-politiet. - Jeg kommer til å savne politiet, sier hun til VG.

Det forteller den sykemeldte lederen av seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

- Jeg føler lettelse - og vemod. Dette er veldig rart. Nå tar jeg et skritt ut i det ukjente, sier Rohde til avisen.

Permisjonsøknaden ble levert inn tirsdag.

På spørsmål om hun noen gang kommer til å vende tilbake til stillingen sin, svarer hun at hun ikke ønsker å ta en avgjørelse på det nå.

Sykemeldt

51-åringen ble sykemeldt i begynnelsen av november 2012. I juni fortalte hun om sykdommen.

- Grunnen til at jeg har søkt permisjon nå er begrunnet i helsesituasjonen min. Å være kronisk svimmel over lang tid er veldig invaderende og sliter tungt på kreftene. I vinter og vår har jeg vært veldig dårlig.

- Selv om jeg begynner å bli bedre, er rådet fra spesialistene at jeg skal presse meg, samtidig som jeg må finne tid til å hvile. Det går rett og slett ikke i den jobben jeg har hatt. Valget stod derfor mellom å ta en annen stilling, eller ta et mer spenstig valg, sier Rohde til VG.

- Kommer til å savne politiet

Nå skal 51-åringen bruke tiden sin til å holde foredrag og skrive. Det er tidligere kjent at Rohde har jobbet med en roman den siste tiden. Manuset er levert til Kagge forlag.

- Jeg hadde kommet til å gjøre dette uansett, å jobbe med foredragsvirksomhet og skrive bøker, men det kommer nok litt tidligere enn jeg først hadde tenkt.

- Jeg kommer til å savne politiet veldig. Det er et flott sted å jobbe, men man blir også nesten avhengig av å jobbe der og det krever mye krefter. Samtidig er det med et snev av lettelse jeg har tatt beslutningen, sier Rohde.

Foredragsholder

Nå skal hun inn i nettverket Relasjonsledelse Norge, som ledes av Jan Spurkeland, og primært driver med ledelses- og organisasjonsutvikling.

- Jeg skal inn i en stab med personer som har mye kunnskap og kompetanse om nettopp relasjonsledelse. Men jeg kommer også til å holde foredrag om dialogkompetanse, erfaringsbasert ledelse og mediehåndtering fra min tid i politiet, sier Rohde.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks