Hovedinnhold

Røde Kors har hatt 185 oppdrag i påsken

<p>ROLIG PÅSKE: Røde Kors har hittil i påsken deltatt i 32 leteaksjoner i samarbeid med hovedredningssentralene. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix</p>

ROLIG PÅSKE: Røde Kors har hittil i påsken deltatt i 32 leteaksjoner i samarbeid med hovedredningssentralene. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Foto: Paul Kleiven, NTB scanpix
Årets påske har vært av det rolige slaget. Hittil i påsken har Røde Kors hatt 185 oppdrag, hvorav 32 leteaksjoner i samarbeid med hovedredningssentralene.

Røde Kors har hatt 144 oppdrag for Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK), fire skredsøk for HRS og fem andre oppdrag. Tallene ligger noe under nivåene fra i fjor.

Snøskredfaren 1. påskedag er moderat eller liten. I de aller fleste varslingsregionene ligger skredfaren fortsatt på 2 (moderat), og det er lokalt ustabile forhold i fjellet. Unntaket er Hallingdal og Vest-Telemark hvor skredfaren er 1 (liten). Skalaen går fra 1 til 5.

Les også: Langfredag den travleste dagen for Røde Kors

– Så langt har det stort sett gått bra i påsken, men vi har registrert at det har gått enkelte skred. De har løsnet enten av seg selv eller av skiløpere, sier Tommy Skårholen, vaktleder ved Snøskredvarslingen i NVE.

Røde Kors bemanner 156 vaktstasjoner over hele landet og har mer enn 1.000 hjelpekorpsene utplassert i påsken.

Les også: Dette er de nye fjellvettreglene

Som i fjor

Norsk Folkehjelp melder at tallene så langt ligger omtrent på samme nivå som i påsken i fjor. Til og med påskeaften er det registrert 41 oppdrag. Dette er på samme nivå som fjoråret, da det ble registrert 58 aksjoner i løpet av hele påsken.

– Vi kan bare konkludere med at de som har vært på fjellet i påsken har vært flinke til å ta hensyn til lokale forhold, og det er flott å se, sier Live Kummen, leder for Norsk Folkehjelp Sanitet.

Les også: Røde Kors: - Påsketuristene kan lære av disse to

Mest å gjøre har det vært for Norsk Folkehjelps lokallag i Hedmark, Troms og Rogaland.

– Det har vært en jevn strøm av oppdrag hele påsken, men heldigvis har det vært få alvorlige hendelser. Den type skader vi har hatt mest av i påsken, er skiløpere som har skadet seg i foten eller kne og ikke har greid å komme seg hjem igjen på egen hånd, sier Live Kummen.

Påsken 1967: Den dødeligste påsken i norgeshistorien

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks