Hovedinnhold

Ole Klemetsen blir politiker

Vil slåss for stortingsplass

ROBINSON-KOMPISER: Jan Simonsen (bak) og Ole Klemetsen fant tonen på Robinson-øya. Nå stiller eks-bokseren til valg for politikeren. Foto: Rolf Jarle Ødegaard
ROBINSON-KOMPISER: Jan Simonsen (bak) og Ole Klemetsen fant tonen på Robinson-øya. Nå stiller eks-bokseren til valg for politikeren. Foto: Rolf Jarle Ødegaard
(VG Nett) Eks-bokser Ole Klemetsen vil slå et slag for Robinson-kompis Jan Simonsen, og har sagt ja til å stille til høstens stortingsvalg.

Denne saken handler om:

Det går frem av stortingslisten fra Demokratene i Rogaland, som var klar i dag.

- Når det gjelder Ole, så uttalte han allerede da Robinson var slutt at han syntes jeg hadde sagt mye fornuftig. Vi har mange felles meninger, sier Jan Simonsen på telefon fra Tsjekkia.

Dermed har Jan Simonsen fått nok en Robinson-deltaker med på stortingslistene for Demokratene. I går ble det kjent at også Gry Jannicke Jarlum stiller for partiet i Hedmark.

- Under oppholdet i Robinson hadde vi en lang prat om mye i livet, og ikke minst politikk. Og jeg fikk vite mye av de han stod for, og som jeg er opptatt av selv, sier Klemetsen til VG Nett.

Minstepensjonister

Klemetsen skal først og fremst ha stilt opp for å sikre stortingsplassen for Robinson-kompisen Simonsen. Men eks-bokseren sier at han også er sterkt engasjert i noen av Demokratenes kampsaker.

- De ønsker å hjelpe de pensjonerte og eldre, som får en skammelig trygd i Norge. Jeg hadde selv to besteforeldre som var minstepensjonister, som hadde jobbet hele sitt liv på hermetikkfabrikken i Stavanger. De jobbet fra de var 13 til de var 70, og når de da nesten ikke skal ha til mat på bordet, er det galt. Det ønsker Demokratene å gjøre noe med, og det setter jeg pris på, sier Klemetsen.

Comeback på partiprogrammet

Når det gjelder resten av partiprogrammet til Demokratene, sier han at han ikke har fått satt seg inn i det ennå.

- Jeg har ikke hundre prosent innblikk i det Demokratene står for, så det får vi komme tilbake til.

- Hvilken plass ble du nominert på?

- Det må du ikke spørre meg om, for det vet jeg ikke. Det Jan spurte om, var om jeg ville støtte ham for å få ham inn som stortingsrepresentant. Som jeg kjenner ham og det han står for, svarte jeg at det er helt klart en ting jeg skal gjøre for Jan, sier Klemetsen.

Hedersplass

- Klemetsen står på hedersplassen, sier Demokratenes leder Vidar Kleppe.

- Hvilken plass er det?

- Det er sisteplassen, det. Ole Klemetsen var jo en hardtslående bokser da han holdt på, så får vi se om han blir en hardtslående politiker. Men han kommer ikke til å bli Demokratenes svar på Martin Schanche, til det er han alt for profesjonell, sier Kleppe.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks