Hovedinnhold

- Riktig å forsøke å stanse homobryllup

Gard Realf Nielsen (t.h.) og Lasse Sandaker inngikk partnerskap i våpenhuset i Sandaker kirken i Oslo fredag ettermiddag. Foto: Scanpix
Gard Realf Nielsen (t.h.) og Lasse Sandaker inngikk partnerskap i våpenhuset i Sandaker kirken i Oslo fredag ettermiddag. Foto: Scanpix
Preses i Den norske kirke, Olav Skjevesland, mener det var riktig av Oslo-biskop Ole Christian Kvarme å forsøke å stanse bryllupet mellom to menn i Kampen kirke i Oslo fredag.

- Det var riktig å prøve å stanse det. Det som er gjort, strider imot Kirkemøtets vedtak fra i fjor, og det er ugreit, sier Skjevesland til NRK.

Gard Realf Nielsen og Lasse Sandaker inngikk partnerskap i våpenhuset i Kampen kirke. Etterpå ble det gjennomført en seremoni med blant annet ringpåsettelse inne i selve kirkerommet. Oslo-biskop Kvarme har innkalt sognepresten i Kampen kirke på teppet fordi han mener slike forbønnsgudstjenester ikke skal ha «ekteskapsinngående karakter».

Skjevesland reagerer på at homofile bruker det han betegner som en aksjonslinje.

- Det har vi sett fra 1999. Man driver denne saken videre aksjonistisk og tar meter for meter opp kirkegulvet, fordi man vet at aksjonslinjen vinner fram og man er trøtt av å argumentere, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks