Hovedinnhold

Jensen får taletid på krimfestival: – Det er ikke greit

<p>KRITISK: Cappelen-forsvarer Benedict de Vibe mener den korrupsjonstiltalte eks-politilederen, Eirik Jensen, ikke bør snakke om den pågående straffesaken på Krimfestivalen i Oslo.</p>

KRITISK: Cappelen-forsvarer Benedict de Vibe mener den korrupsjonstiltalte eks-politilederen, Eirik Jensen, ikke bør snakke om den pågående straffesaken på Krimfestivalen i Oslo.

Foto: HELGE MIKALSEN/FRODE HANSEN
Forsvareren til hasjsmugler Gjermund Cappelen (50) er kritisk til at den tidligere politilederen Eirik Jensen (59) får taletid under Krimfestivalen i Oslo.

Denne saken handler om:

Tips oss

Torsdag kveld skal den tidligere politilederen og forfatter Torgrim Eggen snakke om den pågående rettssaken under programposten «Festkveld med kryssforhør og krimteatersport».

I tillegg skal Jensen snakke om de to bøkene han har gitt ut etter pågripelsen i februar 2014.

– Det er helt greit at han stiller opp på Krimfestivalen, men jeg synes ikke at det er helt greit at han bruker festivalen til å prosedere sin egen sak. At han er der fordi han skriver krim, det er greit. Han kan snakke om bøker, men om denne saken bør han ikke få spørsmål eller svare på noe som helst, sier Cappelens forsvarer, Benedict de Vibe, til VG.

Følg Jensen-saken direkte her!

<p>TILTALT: Den tidligere politilederen Eirik Jensen (59).</p>

TILTALT: Den tidligere politilederen Eirik Jensen (59).

Foto: Tore Kristiansen

– Vet ikke hva vi skal snakke om

Forfatter Torgrim Eggen har vært til stede under hovedforhandlingene i Oslo tingrett fordi han skriver en dokumentar om Jensen-saken.

– Vi vet ikke hundre prosent hva vi skal snakke om fordi det er Anne Grosvold som stiller spørsmål. Hun må få spørre om hva hun vil. Jeg tror at vi på hvert vårt vis vil fortelle om hvordan det er å sitte der og om hvordan saken forløper seg fra dag til dag, sier Eggen til VG.

Krimforfatter Jørn Lier Horst har tidligere gitt uttrykk for at han ikke er særlig begeistret for at Jensen inviteres til et arrangement som omtales som en «festkveld» – hovedsakelig fordi rettssaken mot den tidligere politilederen pågår i domstolen.

– Han er ikke dømt

– Eirik Jensen er krimforfatter og kommer også for å snakke om bøkene sine. Eirik er bevisst på at han ikke skal prosedere saken sin, men det er mye annet å fortelle om enn skyldspørsmålet og om hvordan han mener påtalemyndigheten er på jordet. Hvordan er det for en politimann, etterforsker og vitne i mange saker – å befinne seg på den andre siden av bordet, sier Eggen, og stiller selv spørsmålet om det er uheldig.

– Han er ikke dømt for noe. Han nyter rettighetene i samfunnet om å få uttale seg. Han er ikke politimann lenger heller.

Taus

I midten av februar skrev Klassekampen om krimfestivalen og Jensens deltakelse.

– Eirik og jeg har vekslet noen ord siden det ble litt oppstuss rundt det. Jeg tror ikke han har vært i tvil. Hvis han hadde hatt en følelse av at han ikke følte seg velkommen, så hadde han ikke stilt, sier Eggen.

Hverken Jensen eller Spesialenheten ønsker å kommentere saken overfor VG.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks