Hovedinnhold

Rektor i Bergen vil ha hijab-forbud

Rektor Atle Fasteland ved Ny Krohnborg skole i Bergen, byens mest flerkulturelle skole, vil ha forbud mot hijab i skolen.

-Jeg mener personlig vi burde hatt et forbud mot hijab i skolen. Den synliggjør religiøs tilhørighet, identitet og et bestemt syn på kvinnens plass i samfunnet, sier Fasteland til Bergens Tidende.

Rektoren mener at hijab kan være med på å forsterke kjønnsdeling og holdninger i samfunnet som det er ønskelig å forebygge.

-Dette handler om hva som er formålstjenlig med god pedagogikk i forhold til en god integrering. Vi må prøve å få det slik at alle har samme mulighet til å utvikle seg. For noen elever vil et slikt hodeplagg virke hemmende i den sammenheng, sier Fasteland.

Les også:- Nei til hijab for dommere

-For elevenes del hadde vi tjent på å innføre et forbud mot hijab, sier rektoren videre.

Han mener en løsning kan være å innføre skoleuniformer i Norge.
Skolebyråd Filip Rygg (KrF) i Bergen synes det er bra at Fasteland løfter fram debatten. Saken er komplisert og flere hensyn må tas, mener Rygg.

Les også:Nei til hijab-forbud på jobben

-Å forby religiøse symboler i skolen er jeg imot. At en stiller krav til offentlige tjenestemenn i forhold til fremtredende symboler er én ting, men et forbud rettet mot barn synes jeg blir veldig problematisk, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks