Hovedinnhold

Rekordår for sjømat

Molde: Det ble eksportert sjømat fra Norge for 29,8 milliarder kroner i fjor. Dette er ny rekord, og norsk fiskeri- og havbruksnæring kan vise til en sammenhengende økning av sjømateksporten på hele 1990-tallet.
Økningen i sjømateksporten fra 1998 til 1999 målt i verdi tilsvarer 6 prosent. Spesielt to markeder pekte seg ut som vekstmarkeder i fjor, nemlig USA og Japan. Eksporten til Japan endte på 4,4 milliarder kroner, som er en økning på 58 prosent. Aldri har eksporten av fisk og annen sjømat til et enkeltmarked vært så høy.

Fersk laks

Til USA økte eksporten med 35 prosent, og endte på 1,35 milliarder kroner. Det er først og fremst eksporten av fersk laksefilet som har bidratt til økningen.

Laks og ørret sto for 12 milliarder kroner av den totale eksporten. For laks alene var eksportøkningen i fjor 23 prosent.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks