Hovedinnhold

Passasjerfly måtte nødlande to ganger

(VG Nett) Flyet skulle fra København til Ålesund, men måtte nødlande - først i Trondheim, så på Gardermoen.

Denne saken handler om:

Flyet nådde aldri frem til Ålesund, men passasjerene ble omsider plassert på en ordinær rute fra Gardermoen til Vigra flyplass sent søndag kveld.

Tekniske problemer var årsaken til at SAS-flyet måtte endre kurs to ganger.

LES OGSÅ:405 nordmenn stengt inne i glovarmt fly

- Flyet fikk ikke flapsene fullt ut, og dermed trengte de lengre strekning på å stoppe. Derfor var ikke rullebanen på Vigra lang nok, og de måtte lande på Værnes, forklarer kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide i SAS.

Prøvde på nytt

På Værnes ble flyet stående i mellom to og tre timer, mens teknikere forsøkte å rette opp feilen. Da de trodde flyet var i orden, satte de igjen kursen mot Vigra i Ålesund. Men like før landing skal pilotene ha oppdaget at feilen fremdeles var til stede.

Dermed ble kursen igjen endret - denne gang mot Gardermoen.

- Det var flere eldre og barn på flyet, mange synes nok det var litt ekkelt, sier en av passasjerene til VG Nett.

Han mener flyselskapet burde ha sluppet ut passasjerene i Trondheim og skaffet et nytt fly til Vigra derfra.

Det var et 50 seters fly av typen CRJ som ga passasjerene to ekstra runder søndag. Cimber Air, et dansk regionalflyselskap, utfører flyvningene for SAS.

Tok en hel dag

Flyet lettet fra Kastrup i København klokken 14.30, og skulle egentlig ha landet på Vigra . Men flyet kom i stedet til Værnes ved 16-tiden, og deretter til Gardermoen ved 20.30-tiden. Først klokken 22.40 søndag kveld var passasjerene fremme i Ålesund.

LES OGSÅ:Nordmann kjempet med naken mann på passasjerfly

- Det er veldig beklagelig at det tok så lang tid, medgir Midteide.

En passasjer VG Nett var i kontakt med, skulle videre med buss hjem til Kristiansund. Passasjeren måtte til slutt ta nattbuss fra Gardermoen til Kristiansund. Han regnet ikke med å være hjemme før mandag morgen.

KOM IKKE HIT: Passasjerflyet fra Cimber Air nådde aldri frem til Vigra. Foto: VG
KOM IKKE HIT: Passasjerflyet fra Cimber Air nådde aldri frem til Vigra. Foto: VG

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks