Hovedinnhold

Regjeringen kutter i kontantstøtten

INNFØRTE KONTANTSTØTTEN: Valgerd Svarstad Haugland var sammen med den første sentrumsregjeringen ansvarlig for innføringen av kontantstøtten. Foto: Hallgeir Vågenes
INNFØRTE KONTANTSTØTTEN: Valgerd Svarstad Haugland var sammen med den første sentrumsregjeringen ansvarlig for innføringen av kontantstøtten. Foto: Hallgeir Vågenes
Regjeringen skjærer ned på ordningen med kontantstøtte. Fra 2010 skal den bare omfatte ettåringer, melder NRK.

Kontantstøtten blir tema for regjeringsforhandlingene som starter mandag, og en eventuell justering av ordningen vil framkomme i statsbudsjettet for 2010 som legges fram 13. oktober.

Arbeiderpartiet har som målsetting å avvikle ordningen gradvis, i takt med utbyggingen av full barnehagedekning. SV vil ha den bort så raskt som mulig, mens Sp vil forlenge ordningen, men samtidig målrette den mer.

SV:Kontantstøtte dårlig integreringstilbud

En innsnevring som betyr kontantstøtte kun for ettåringer, kan dermed være det kompromisset regjeringen lander på.

Ifølge NRK vil Arbeiderpartiet kompensere bortfall for de litt eldre barna med et visst antall gratistimer i barnehagen i uken. Det er i dag forsøk i flere bydeler i Oslo med 20 timers gratis opphold.

Aps Oslo-representant Jan Bøhler sier at dette er en mye mer effektiv form for integrering. Han viser til at 80-90 prosent av småbarn fra innvandrerfamilier blir holdt hjemme, noe som blant annet betyr at de fortsatt kan norsk dårlig når de begynner på skolen.

Da ordningen med kontantstøtte ble innført i 2001, omfattet den 90.000 barn. I år er det rundt 40.000 som får støtte, mens tallet neste år blir halvert som følge av begrensningen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks