Hovedinnhold

Regjeringen forbyr pengeoverføring til nettspill

Regjeringen vil hindre nordmenn i å gamble på nettet og forbyr norske banker å overføre penger til utenlandske spillselskaper.

En rekke utenlandske nettspillselskaper henvender seg til norske forbrukere med spill som er ulovlige i Norge. Dette vil regjeringen ha en slutt på, og den forbyr nå betalingstransaksjoner til spill som er ulovlige i Norge.

- Det er fordi vi ser at det er disse spillene som skaper store spillavhengighetsproblemer. Det er her folk kan spille seg fra gård og grunn. Etter at gevinstautomatene ble forbudt er det nå dette som er det store problemet, sier kulturminister Trond Giske til NRK.

Kommunikasjonsdirektør i Finansnæringens Hovedorganisasjon Leif Osland tror ikke at forbudet vil kunne ha den effekten som Giske håper på.

Han tror at folk kommer til å spille uavhengig av forbudet.

-De vil nok bli ledet av utenlandske spilloperatører til å opprette utenlandske kontoer og bruke utenlandske betalingsformidlingsmåter, og da blir kontrollen mindre og ikke mer, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks