Hovedinnhold

Regjeringen innkaller til krisemøte

Jan Petersen og Lars Sponheim møter toppolitikere fra alle partier i kveld.

INNKALLER TIL KRISEMØTE: Jan Petersen (H) og Lars Sponheim (V). Kjell Magne Bondevik er i bakgrunnen. Foto: Anne Elisabeth Næss
INNKALLER TIL KRISEMØTE: Jan Petersen (H) og Lars Sponheim (V). Kjell Magne Bondevik er i bakgrunnen. Foto: Anne Elisabeth Næss
(VG Nett) Regjeringen innkaller til krisemøte på Stortinget om den dramatiske utviklingen i WTO-forhandlingene.

Denne saken handler om:Fredag innkaller utenriksminister Jan Petersen (H) og landbruksminister Lars Sponheim (V) toppolitikere fra alle partier for å snakke om utviklingen i WTO-forhandlingene, melder Bergens Tidende.

Tollsatser

G10-landene har i hurtigtogsfart blitt enige om samlet å foreslå drastiske reduksjoner i tollsatsene for importert mat. Det kan være snakk om så mye som en halvering av satsene.

Landbruksminister Lars Sponheim sier han ikke kan si noe om hva de parlamentariske lederne vil bli informert om.

- Vi må først orientere Stortinget, sier han til Bergens Tidende.

Siden det nye Stortinget ennå ikke har konstituert seg, må regjeringen orientere de parlamentariske lederne for de politiske partiene. Møtet vil skje i dag klokken 18.

Norge har i WTO-sammenheng allierte i den såkalte G10-gruppen. Den består blant andre av Japan og Sveits. Disse landene er matimportører og alle har høye tollbarrierer for å beskytte innenlandsk matproduksjon.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks