Hovedinnhold

Rasende over støtte til ulvemotstand

SINTE: Kurt Oddekalv i miljøvernforbundet er en av flere som nå raser over at Stortinget bevilger en million til Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk (FNR). Foto: SCANPIX
SINTE: Kurt Oddekalv i miljøvernforbundet er en av flere som nå raser over at Stortinget bevilger en million til Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk (FNR). Foto: SCANPIX
En samlet miljøbevegelse er rasende etter at Stortinget ga én million kroner til Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk (FNR).

Organisasjonen med 9000 medlemmer er imot ulv i Norge, men definerer arbeidet sitt som miljøvern.

I forrige uke skrev VG at Miljøverndepartementet har sagt nei til pengestøtte tre år på rad, men at Stortinget hver gang har tvunget Regjeringen til å gi en million kroner likevel.

Hva mener du om Stortingets støtte til ulvemotstanderene?

Dette får en samlet miljøbevegelse til å se rødt.

- De arbeider for å utrydde alle rovdyr i Norge. Det eneste de vil bevare er sau. Dette er så langt unna miljøvern det går an å komme.

- Det er en skam at de har klart å kuppe Stortinget nok en gang og fått støtte, sier Kurt Oddekalv i Miljøvernforbundet.

Han opplyser at de selv kun er lovet 239 000 kroner i statsstøtte neste år.

Norges Naturvernforbund reagerer også sterkt:

- De vil utrydde ulven. Da er det søkt å hevde at de arbeider med miljøvern, og ikke minst søke økonomisk støtte for det, sier leder Lars Haltbrekken.

SINT: Rasmus Hansson, WWF. Foto: SCANPIX
SINT: Rasmus Hansson, WWF. Foto: SCANPIX

- Utrolig

Foreningen Våre Rovdyr mener organisasjonen har hatt dyktige lobbyister i sving for å tvinge Regjeringen til å gi penger mot sin vilje, tredje året på rad.

- FNR kjemper mot rovdyrpolitikk som Stortinget selv har vedtatt.

Derfor er det utrolig at de får støtte gang etter gang, av nettopp Stortinget, sier pressetalsmann Birger Westergren.

WWF mener Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk fremstår som en ren kamporganisasjon for sauenæringen, blottet for miljøvernperspektiver:

- To ulike departementer har sagt nei til å støtte denne organisasjonen økonomisk. Vi er helt enige, og synes det er trist at støttespillere i Stortinget likevel har klart å få ut en million kroner, sier generalsekretær Rasmus Hanson.

FNR understreker overf or VG at de arbeider med miljøvern.

SKUFFET: Lars Haltbrekken, naturvernforbundet. Foto: SCANPIX
SKUFFET: Lars Haltbrekken, naturvernforbundet. Foto: SCANPIX

- Nyansert syn

- Det er ingen tvil om at vi har et mer nyansert syn på rovdyr enn andre miljøorganisasjoner. Vi mener at miljøvern innebærer biologisk mangfold, sier leder Åsmund Ystad.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks