Hovedinnhold

Ranet av strippere - nå er brødrene i ny kattepine

FLÅM I SOGN (VG) Husker du brødrene Tokvam som ble ranet for 60000 kroner av to strippere? Nå har de havnet i en ny kattepine...
Brødrene har i lengre tid tatt hånd om hjemløse katter, men nå har kjæledyrene formert seg så uhemmet at bestanden er kommet fullstendig ut av kontroll. Veterinærmyndighetene har grepet inn og startet et storstilt avlivningsprosjekt på gårdsbruket.

- Det er opptil 80 katter på gården, sier distriktsveterinær Kåre Rudningen til Sogn Avis.

- Nei, vi har bare 30, sier brødrene. Men innrømmer at bestanden er blitt for stor.

«Stripp, stripp?»

Det er nå to år siden Arne (75) og Øystein Tokvam (81) fra den lille bygda Flåm i Sogn ble rikskjendiser etter et besøk av to østeuropeiske kvinner på norgesferie.

Kvinnene oppsøkte de to enslige brødrene, som i hele sitt liv har vært ugift og bodd i barndomshjemmet. De pratet med dem, og etter litt løst og fast ville de gjerne se huset. Brødrene inviterte dem selvsagt inn.

Vel inne i huset stilte den ene kvinnen spørsmålet: «Stripp, stripp?»

- Nei-nei, vi er for gamle til sånt, svarte brødrene. Men likevel begynte damene og ta av seg klærne. Helt til de plutselig forsvant. I ettertid viste det seg at kvinnene hadde mannlige medhjelpere på utsiden som snek seg inn og bar ut en safe fra loftet med minst 60000 kroner i.

Men de to brødrene bare lo.

De hadde fått mye moro for pengene, mente de, og penger hadde de mer enn nok av i banken...

- En dyretragedie

Men nå er det kattene som volder dem problemer. De dyrekjære brødrene har tatt imot husløse katter andre ikke ville ha. Og gitt mat til sultne katter som kom på besøk.

- Kattene har kommet hit fordi de får mat hos oss og har ingen andre steder å gå. Til og med mishandlede katter har kommet hit, jeg husker spesielt en med avrevet fot. Klart vi hjelper dem, sier Arne Tokvam til VG.

Men veterinærmyndighetene mener kattemengden er blitt et problem, og Dyrebeskyttelsen hevder det har brutt ut kattepest på gården.

- En dyretragedie, raser leder for Dyrebeskyttelsen i Sogn og Fjordane, Randi Aarethun, til VG.

Men brødrene vil ha seg frabedt sånt.

- Vi har alltid stelt fint med kattene. Vi har gitt dem mat og godt stell. Ingen skal si vi har drevet med noe mishandling, sier brødrene.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks