Hovedinnhold

Politiet:

- Et særdeles brutalt ran

Fikk med seg fem millioner

(VG Nett) Den ene vekteren som ble ranet på Aker Brygge skal ha blitt tvunget i kne, stripset på hender og føtter og fått et automatvåpen rettet mot hodet.

Denne saken handler om:

De to vekterne oppholdt seg i DnBs lokaler da ranerne slo til. De skal ha fått med seg ca fem millioner kroner, penger som politiet fikk tak i da ranerne ble pågrepet.

Ifølge politiadvokat Geir Evanger tiltvang ranerne seg pengene på en grov måte.

- Våpen mot hodet

- Det var et særdeles grovt ran. Den ene vekteren ble stripset med teip og tvunget i kne. Og han fikk en ladd stengun rettet mot hodet, mens ranerne tømte minibanksafen, sier Evanger til VG Nett.

Politiet har sikret seg bilder fra innsiden av banken som viser at vekterne blir bakbundet med plaststrips på armer og ben.

- Et klikk unna

Undersøkelser som politiets teknikere har gjort viser at våpenet var ladd da vekteren ble truet.

- Teknikerne sier at man var et klikk unna før liv ville ha gått tapt, sier Evanger.

Politiet har ba om fire ukers varetekt med brev og besøksforbud for alle de tre siktede, og to av disse ukene i full isolasjon. Oslo tingrett ga politiet medhold i deres begjæring.

- Vi frykter bevisforspillelse og at de siktede kan få kontakt med andre vitner i saken dersom de ikke varetektsfengsles under strenge tiltak som isolasjon og brev og besøksforbud, sier politiadvokat Evanger.

Harnes motsetter seg fengsling

To av de siktede, Daniel De Linde og Petter Tharaldsen, har samtykket i fengslingen og møtte ikke til fengslingsmøtet i Oslo tingrett i formiddag.

Bare Bandidos-medlemmet Lars Harnes møtte i tingretten i dag. Han motsatte seg varetektsfengsling.

- Han motsetter seg varetektsfengsling, og ber om å bli tilbakeført til soning i Oslo fengsel, sier hans advokat Martin Hoy til VG Nett.

Harnes hadde en dags permisjon da han ble tatt for ranet på Aker Brygge natt til mandag. Han har sonet det første året av en seks år lang dom for grov mishandling og tortur i Oslo fengsel.

De tre som ble tatt for ranet på Aker Brygge er nå formelt siktet for grovt ran.

Bare Daniel De Linde erkjenner straffeskyld etter siktelsen. Harnes erkjenner straffeskyld for forsøk på grovt ran, mens forsvarer for Petter Tharaldsen, Morten Furuholmen, sier hans klient ikke erkjenner straffeskyld.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks