Hovedinnhold

Raja: Norge har mindre empati med muslimer

MISFORNØYD: Venstres Abid Q. Raja tror Islam opppleves som kontroversielt av nordmenn. Foto: Eivind Griffith Brænde
MISFORNØYD: Venstres Abid Q. Raja tror Islam opppleves som kontroversielt av nordmenn. Foto: Eivind Griffith Brænde
Venstre-politiker Abid Q. Raja mener manglende norsk giverglede til de flomrammede i Pakistan skyldes at nordmenn har mindre empati med muslimer.

Raja mener årsaken til at Pakistan «taper» i kampen om katastrofepenger er enkel.

- Det er fordi Pakistan er et muslimsk land, og generelt har nordmenn mindre empati med muslimer fordi islam oppleves som kontroversielt, sier Raja til Dagsavisen.

LES OGSÅ:Muslimer raser mot Abid Raja

- I tillegg ser mange Pakistan som et gjennomkorrupt land, et arnested for terrorister. Det er det også. Derfor ber jeg nå det norske folk se forbi alt dette, og heller se alle de uskyldige, fattige menneskene som har mistet alt, se kvinnene og barna. Ikke la Pakistans rykte komme i veien for nordmenns tradisjonelle giverglede, sier Raja videre.

VGTV:Desperate flomofre får hjelp fra luften

I helgen sa NUPI-direktør Jan Egeland at det er en skandale at store bistandsorganisasjoner hittil har samlet inn oppsiktsvekkende lite penger til de flomrammede i Pakistan. Han kalte det et makabert «katastrofelotteri» der flomofre gjerne taper for jordskjelvofre.

LES OGSÅ:Raja vil tredoble støtten til muslimer i Norge

Bistandsorganisasjonene selv har antydet at den manglende givergleden kan skyldes at halve Norge fortsatt er i feriemodus.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks