Hovedinnhold

Sjokkerte venner

(VG Nett) Utenfor Ahmadiyya-menigheten i Oslo er folk i sjokk over dødsfallet i Pakistan.

Denne saken handler om:

MOSKE: Den norske kvinnen som ble funnet død i Pakistan, har flere ganger vært i denne moskeen i Oslo. Foto: Anne Vinding
MOSKE: Den norske kvinnen som ble funnet død i Pakistan, har flere ganger vært i denne moskeen i Oslo. Foto: Anne Vinding

-Dette er verken første eller siste gang dette kommer til å skje, sier moren Sadia og datteren Asma Jawaid som snakker med VG Nett utenfor Nor Moské Islams Ahmadiyya-Menighet i Oslo.

Alle i Ahmediiya-moskeen er sikre på at det er æresdrap.

-Vi kjenner flere som er drept fordi de tilhører vår moske. Det er like sørgelig, trist og forferdelig hver gang. Men vi er ikke overrasket over at det skjedde. Det er ikke stopp nå. Det vil skje igjen, sier de to kvinnene som beskriver avdøde som en blid kvinne som har vært flere ganger i moskeen.

Fordømmes
På en norsk-pakistansk diskusjonsgruppe gikk sjokkmeldingen om dødsfallet ut allerede i 8-tiden fredag morgen. Der er fordømmelsen sterk av det som omtales som et mulig æresdrap:

«Vi har tenkt til å besøke guttens familie nå. Dem trenger all støtten dem kan få,» skriver Anny.

«Jeg kjenner ikke så mange, spesielt ikke på Holmlia, så jeg vet ikke hvor sant dette er. I så fall så var dette helt sykt! En gjør ikke sånt med noen, uansett om det er datter eller sønn!» skriver Precious.

«isåfall så var det idiotisk .. drepe ungen sin .. bare fordi hun gifta seg med en ahmedi .. jaja .. folka er gale ...» skriver MissPakizz.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks