Hovedinnhold

Raser etter sex-stuntet

Var planlagt av Schau i to måneder

SEX-SCENE: Mens Kristopher Schau synger hadde Tommy Holm Ellingsen (28) og Leona Johansson (21) samleie på Quart-scenen i Bendiksbukta under Cumshots-konserten i fjor sommer. Paret ble introdusert av Schau før de kastet klærne og startet sitt nesten ti minutter lange sex-show. Foto: Pål R. Hansen
SEX-SCENE: Mens Kristopher Schau synger hadde Tommy Holm Ellingsen (28) og Leona Johansson (21) samleie på Quart-scenen i Bendiksbukta under Cumshots-konserten i fjor sommer. Paret ble introdusert av Schau før de kastet klærne og startet sitt nesten ti minutter lange sex-show. Foto: Pål R. Hansen
KRISTIANSAND (VG) Festivalledelsen er forbannet, ordføreren opprørt og publikum sjokkert etter at Kristopher Schau regisserte samleie foran barn og voksne på Quartfestivalen i går ettermiddag.

Denne saken handler om:Bak ryggen på festivalledelsen planla Kristopher Schau i to måneder sex-sjokket som gir Quart-kritikerne vann på mølla.

Da Tommy Holm Ellingsen (28) og Leona Johansson (21) hadde samleie på Quart-scenen i går ettermiddag, kom det like overraskende på den øvrige Quart-ledelsen som på publikum:

Over halvveis ut i konserten ble de to introdusert av Kristopher Schau. Et banner med tittelen «Fuck For Forest» kom opp, og paret kastet klærne og startet et heftig samleie som varte i om lag ti minutter.

Miljøaktivistene tok selv kontakt med Cumshots for et par måneder siden.

Opprørt Quart-sjef

Schau sier at han ikke hadde konferert med Quart-sjef Toffen Gunnufsen før han sa ja til å la paret ha samleie under Cumshots-konserten.

- Jeg er jo Quart-ledelsen. Jeg skal være pressetalsmann her på lørdag, svarer Schau.

- Men diskuterte du det med festivalsjef Toffen Gunnufsen?

- Nei, det har jeg ikke hatt tid til, jeg har vært på turné, sier Schau.

Han sier i klare ordelag hva han mener om gjennomføringen fra festivalscenen:

- Man kan ikke sette en kommersiell festival som Quart foran verdens miljøsituasjon.

Etter sex-stuntet hadde Quart-ledelsen et improvisert krisemøte i Bendiksbukta. En tydelig opprørt Quart-sjef Toffen Gunnufsen ante lite om det som hadde skjedd.

- Jeg fikk ikke sett det, og akkurat nå har jeg ikke tenkt å mene noe som helst. Jeg vet f... ikke hva som har foregått, sier Gunnufsen til VG.

Sent i går kveld avviste han at Schau er å regne som en del av festivalens ledelse, og oppdraget om å være pressetalsmann på lørdag henger i en tynn tråd for den profilerte skandalemakeren.

- Sikkerhetsrisiko

- Hvis vi hadde tatt bandet av scenen, ville det blitt en sikkerhetsrisiko. Skaden er allerede skjedd. Han har forulempet publikum, oppsummerer Gunnufsen.

Scenesamleiet skapte rystelser helt inn i Kulturdepartementet i går kveld. En ferierende statssekretær Yngve Slettholm understreker at straffbare handlinger må forfølges av politi og domstol.

- Jeg har ingen annen kommentar nå enn at det er betenkelig dersom det foregår lovbrudd på festivalen, sier Slettholm.

Ifølge advokat Harald Stabell er det de som faktisk har arrangert handlingen på scenen, som kan straffes. Han tviler på at Quartfestivalen kan holdes strafferettslig ansvarlig for det som skjedde.

- Handlingen kan straffes hvis dette oppfattes som usømmelig og krenkende - og hvis det skjer på et offentlig sted. Og det gjør det jo. Det vil også kunne være straffbart dersom det skjer overfor noen som ikke har samtykket til det, og et tredjevilkår kan være at det skjer i overvær av barn under 16 år, sier den erfarne forsvarsadvokaten Harald Stabell.

- Ikke bra for Quarten

Politiadvokat Jarle Rudi ved Agder politidistrikt opplyser at politiet ikke kommer til å gjøre noe med saken inntil det finnes dokumentasjon på hva som har foregått.

- Foreløpig har vi ingen politidokumenter som sier hva som har skjedd. Dette vil vi vurdere onsdag, sa Rudi til VG i går kveld.

Dersom Kristiansand-politiet tar tak i saken, blir det trolig ikke snakk om noe mer enn bøter.

Det var i går ikke kommet inn anmeldelser i saken.

Ordfører Jan Oddvar Skisland (KrF) i Kristiansand er opprørt over det som skjedde.

- Dette er beklagelig, og det er synd at det skjer på en konsert. Det har ikke noe på en konsert å gjøre - i hvert fall ikke når det er mange barn og unge til stede. Dette må vi sørge for ikke skjer igjen, sier Skisland til VG. Han sier at Kristiansand kommune vil ta kontakt med Quartfestivalen etter at festivalen er over.

- Jeg er helt sikker på at dette ikke er bra for Quarten. Jeg opplever at Quarten er veldig positiv for Kristiansand, men jeg blir lei meg når de kludrer det til på en sånn måte, sier Skisland.

Quartfestivalen mottok i år 400000 fra Norsk kulturråd i statsstøtte, og har de siste tre årene mottatt 2,1 millioner kroner i offentlige midler. Direktør Ole Jacob Bull tror ikke en slik enkelthendelse vil få konsekvenser.

- Vi kan ikke være festivalpoliti eller sensurere i ettertid, det er andre ting vi er mer opptatt av, som at statsstøtten brukes slik den faktisk skal, sier Bull.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks