Hovedinnhold

Puddelen Rasmus (9) drept av kamphund

Hundedrapet skjedde ved 15-tiden i Neuberggata på Oslos beste vestkant. Politiet fikk melding om episoden like over klokken 15, og var raskt på stedet.
Hundedrapet skjedde ved 15-tiden i Neuberggata på Oslos beste vestkant. Politiet fikk melding om episoden like over klokken 15, og var raskt på stedet.
(VG Nett) Puddelen Rasmus (9) ble angrepet og drept av en kamphund utenfor en Rimi-butikk i Oslo i ettermiddag.


To kamphunder skal ha vært med sin eier på stedet, men bare den ene av de to hundene var aktiv i kampen med puddelen, som endte med at den lå død tilbake. Begge hundene er imidlertid tatt hånd om av politiet.

Kontaktet advokat

Eieren av kamphunden har tatt kontakt med advokat John Christian Elden for bistand.

- Eieren er fortvilet over det som har skjedd, skriver Elden i en epost til VG Nett.

- Hundene (v eier) har kontaket meg for bistand. De erkjenner ikke straffeskyld, og begjærer seg løslatt fra kennelen. vi vil følge opp saken videre overfor politiet i morgen, skriver Elden videre.

Bøter og avlivning?

Ifølge Oslopolitiet er hunden lovlig registrert, men det er ingen automatikk i at den dermed er av en lovlig rase. Politiet vet foreløpig ikke hvilken rase kamphunden var.

- Bøtelegging av eieren er nok den mest aktuelle reaksjonen, eventuelt at hunden blir avlivet dersom eieren av den andre hunden går til namsmannen med en slik begjæring, sier Audun Myhre ved Oslo politidistrikt til VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks