Hovedinnhold

Psykiatrisk sykepleier utnyttet pasient seksuelt

Hadde seksuelt forhold i rundt ett år

(VG Nett) En psykiatrisk sykepleier på Vestlandet er dømt til ni måneders fengsel for å ha utnyttet stillingen sin til å ha sex med en kvinnelig pasient.

Mannen i 40-årene hadde et seksuelt forhold til pasienten i 20-årene i rundt ett år, og har også mistet autorisasjonen som psykiatrisk sykepleier.

Mannen har vedgått å ha hatt ulike former for sex med kvinnen åtte ganger, mens kvinnen har forklart at omfanget var større. De to var ofte på tur sammen, og retten legger til grunn at de utviklet et godt forhold. De seksuelle hendelsene skjedde både i og utenfor institusjonen, ifølge dommen.

- Alvorlig tillitsbrudd

Retten mener det er særlig alvorlig at han utnyttet sin stilling til å ha sex med kvinnen i en periode på rundt ett år.
- Dette er et alvorlig tillitsbrudd fra en person som var i en behandlerrolle i forhold til fornærmede, en person hun opplevde som en trygghetsperson, skriver den aktuelle tingretten på Vestlandet.

Forholdet ble avdekket i 2010.

Retten mener også at det er skjerpende at mannen virker å legge skylden for forholdet på fornærmede. Under rettsforhandlingene sa han blant annet at ingenting av dette ville skjedd om ikke hun hadde tatt initiativet.

100.000 kroner

I formildende retning legger retten vekt på at sykepleieren er fratatt autorisasjonen sin, og at han har erkjent straffskyld.

Kvinnen er også tilkjent 100.000 kroner i oppreisning.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks