Hovedinnhold

PST kartlegger studenter

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) registrerer alle studenter ved Universitetet i Bergen som kommer fra land utenfor Schengen-området og Nord-Amerika.
Ifølge PST finnes det flere hundre utenlandske studenter ved norske universiteter som tilegner seg kunnskap om hvordan de skal utvikle masseødeleggelsesvåpen.

PST vil nå kartlegge studentene for å finne ut om de representerer en trussel mot Norge og resten av verden. Sikkerhetstjenesten er også i kontakt med flere hundre bedrifter og institusjoner for å bevisstgjøre dem om dette forholdet.

Ifølge Utdanningsdirektør Mette M. Torrissen ved Universitetet i Bergen er ikke universitetet så begeistret for å gi fra seg slike lister.

-Men så lenge PST har lovhjemmel for dette er det ikke mye vi kan gjøre. Vi passer på at vi ikke utleverer mer informasjon enn vi må, sier hun til studentavisa Studvest.

Advokatforeningen mener likevel at PST ikke kan kartlegge studenter uten at det foreligger konkrete mistanker.

-Dette er å mistenkeliggjøre hele grupper, sier Arild Humlen, leder i advokatforeningens lovutvalg for asyl- og utlendingsrett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks