Hovedinnhold

Prostitusjonsjegere avslørte fire bordeller

- UTSTRAKT VIRKSOMHET: - Dette dokumenterer at det foregår en utstrakt prostitusjonsvirksomhet i Trondheim, sier politiinspektør Terje Lunde ved Sentrum politistasjon i Trondheim. Foto: Scanpix
- UTSTRAKT VIRKSOMHET: - Dette dokumenterer at det foregår en utstrakt prostitusjonsvirksomhet i Trondheim, sier politiinspektør Terje Lunde ved Sentrum politistasjon i Trondheim. Foto: Scanpix
(VG Nett) En politigruppe med det treffende navnet «Pimpit» har på under to måneder avslørt fire bordeller i Trondheim.


- På fire sentrumsnære adresser i Trondheim mener vi å ha avdekket bordellvirksomhet. Som en følge av dette har vi sendt brev til huseierne og underrettet dem om prostitusjonsvirksomheten, opplyser Terje Lunde, leder for etterforskningsseksjonen ved Sentrum politistasjon i Trondheim, til adressa.no.

Trondheimspolitiet har gitt huseierne beskjed om at det er straffbart å leie ut lokaler til prostitusjon, og de er bedt om å avslutte leieforholdet.

- Bordellene dokumenterer at det foregår en utstrakt prostitusjonsvirksomhet i Trondheim, sier Terje Lunde.

Les også:150 ofre for menneskehandel i Norge i fjor

Prostitusjonsprosjektet i Trondheim har fått det treffende navnet «Pimpit», som står for «Politiets innsats mot prostitusjon i Trondheim». Pimp er det engelske ordet for hallik.

Terje Lunde vil ikke si hvor mange som jobber i prostitusjonsgruppen, men han opplyser at det er satt av ganske store ressurser til prosjektet, og at både etterforskere, politijurister og uteoperative mannskaper er involvert i arbeidet.

Politiet i Trondheim har i flere år jobbet med å avdekke hallikvirksomhet og internasjonal menneskehandel.

Holdt prosjektet hemmelig

Det var etter at politiet sist mandag pågrep en 19 år gammel halliksiktet kvinne fra Estland, at de bestemte seg for å gå ut offentlig med prosjektet.

- Vi har bevisst holdt tilbake informasjon om prosjektet, fordi vi ikke ønsket å eksponere gruppen før vi fikk etablert en sak. Det har vi nå gjort gjennom halliksaken. Den er et resultat av arbeid som gruppen har drevet over tid, sier Lunde.

Han forklarer at hovedhensikten med prosjektet er å ivareta ofrenes sikkerhet, men gruppa går også inn for å avsløre halliker, bakmenn og utleiere.

- Rekrutteringsarenaer

- Målsettingen er å forhindre at det etableres gateprostitusjon og bordellvirksomhet i Trondheim. Vi mener at begge disse arenaene er rekrutteringsarenaer for ytterlig kriminell virksomhet, sier Lunde til Adresseavisen på nett.

Gruppen jobber nå for å få til samarbeid med andre samfunnsaktører.

- Arbeidsgruppen skal etablere et tverrfaglig styrket samarbeid. Ikke bare med egne politiressurser som Kripos, Stop-prosjektet i Oslo og Koordineringsenheten for ofre for menneskehandel (KOM), men vil også innlemme Trondheim kommune, næringslivet, transportnæringen, tollvesenet - alle aktører og gode krefter som kan bidra til å forhindre rekruttering til prostitusjon og menneskehandel, sier politiinspektøren.

Fra 1. januar 2009 innfører Norge trolig et forbud mot å kjøpe sex.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks