Hovedinnhold

Tror flere politikere kjøper sex

Vil ha etiske regler på Stortinget

SEXKJØP: Marte Thorkildsen tror flere av hennes kollegaer på Stortinget har kjøpt sex på utenlandsturer. Foto: Scanpix
SEXKJØP: Marte Thorkildsen tror flere av hennes kollegaer på Stortinget har kjøpt sex på utenlandsturer. Foto: Scanpix
(VG Nett) SVs Inga Marte Thorkildsen er ikke overrasket over avsløringene om at en stortingsrepresentant har kjøpt sex.

Denne saken handler om:

- Stortinget er et representativt organ på godt og vondt. Du blir ikke noe dydsmønster bare fordi du kommer på Stortinget, sier Thorkildsen til VG Nett.
VG avslører i dag at en stortingsrepresentant i forrige periode fikk refs av stortingspresident Jørgen Kosmo for å ha kjøpt sex på offisielle oppdrag i utlandet. Til tross for at Kosmo ga klar beskjed om at dette var uakseptabelt, skal den erfarne representanten ha fortsatt sin omgang med prostituerte også i denne stortingsperioden.

LES OGSÅ:Stortingsmann refset for sexkjøp

På kundelisten

SV-representant Inga Marte Thorkildsen er i dag ikke overrasket over avsløringene om at en stortingsrepresentant angivelig har kjøpt sex på delegasjonstur i utlandet. Hun tror dette også har skjedd tidligere, og viser til at hun har hatt flere samtaler med prostituerte som forteller at de har politikere på kundelisten.

HVA MENER DU?Er det greit at stortingsrepresentanter kjøper sex når de er på tur?

Thorkildsen understreker at hun ikke selv har bevitnet at kollegaer har kjøpt sex på komitereiser, men bekrefter at hun har hørt rykter.

- Jeg har ingen formening om hvor utbredt dette er, men det er absolutt sannsynlig at det skjer, sier hun.

Aktiv holdning

I fjor sendte Thorkildsen et brev til de andre partigruppene på Stortinget der hun oppfordret til å innføre et totalforbud mot kjøp av seksuelle tjenester.

- Når det viser seg at dette skjer, også blant stortingsrepresentanter, er det er viktig at vi har en aktiv holdning til dette spørsmålet, sier Thorkildsen.

LES OGSÅ:Derfor vil politikerne ta sexkundene

Stortinget vedtar om kort tid et forbud mot kjøp av seksuelle tjenester. Forbudet vil også gjelde for nordmenn som kjøper sex på reise i utlandet. Thorkildsen innrømmer at et slikt forbud blir vanskelig å håndheve, men håper det vil bidra til å sette sexhandel på dagsorden.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks