Hovedinnhold

Hotellsjef jakter prostituerte på egenhånd

Ansatte utgir seg for å være sexkunder

LEI AV SEXSALG: Anita Haraldsen fikk nok da noen ringte å spurte om hotell City var et bordell. - Vi gjør dette for å beskytte gjestene, sier Haraldsen til VG Nett. Foto: Fredriksstad Blad/Jon Anders Skau
LEI AV SEXSALG: Anita Haraldsen fikk nok da noen ringte å spurte om hotell City var et bordell. - Vi gjør dette for å beskytte gjestene, sier Haraldsen til VG Nett. Foto: Fredriksstad Blad/Jon Anders Skau
(VG Nett) Hotellsjef Anita Haraldsen ved Rica City hotell i Fredrikstad kaster ut gjestene dersom hun mistenker sexsalg.

Denne saken handler om:

Haraldsen sier til Fredriksstad blad at hun ved flere anledninger har fått mannlige ansatte til å bestille en time når hun mistenker prostitusjon ved hotellet. Blant annet brukes kokken, og andre mannlige ansatte, til å avsløre de kvinnelige gjestenes egentlige motiv for hotelloppholdet.

Hotellsjefen frykter at flere kvinner vil forsøke å selge sex fra hotellrom etter at den nye sexkjøpsloven trådte i kraft 1. januar.

I Oslo har kriminaliseringen av kundene allerede skremt kvinnene - og dermed også kundene bort fra gata.

Samler informasjon

- Vi gjør dette for å ivareta gjestene våre. Vi jobber veldig hardt for at sexsalg ikke skal forekomme på hotellet, sier Haraldsen til VG Nett.

Hun understreker at hun skal være mer enn 100 prosent sikker før hun går og banker på en dør.

For å forhindre sexsalget samler hun detaljert informasjon om prostituerte som oppgir at de planlegger å reise til Fredrikstad.

Via populære annonsesider på nettet sørger hun for å registrere hvilke kvinner som er på vei til byen og når de kommer. Deretter følger hun nøye med på kvinnene som sjekker inn. Mistenker hun sexsalg banker hun på døra og kaster ut gjesten.

- Bordell

Det var da en person ringte og spurte om hotellet var et bordell sommeren 2007 at Haraldsen fikk nok, skriver FB.

- Jeg syns det var ille og få en slik henvendelse. Vi kommer til å fortsette å holde fokus på dette nå som det er forbudt å kjøpe sex, lover hotellsjefen.

Hun forteller at hun ser etter kjennetegn som for eksempel at kvinnene snakker dårlig engelsk, ber om ekstra håndklær, stor seng og betaler kontant.

- Jeg tar utskrift av bildene og telefonnumrene. Får jeg klaff opp mot de unge kvinnene som kommer inn i resepsjonen og vil bestille rom, sørger jeg for at en av de mannlige ansatte ringer dem opp og bestiller time, sier hun til FB.

Støttes av politiet

Politiet i Fredrikstad bekrefter at de mistenker sexsalg ved hotell City.

Også flere andre hoteller i Østfoldbyen har rapportert om prostitusjon.

Avdelingssjef Bjørn Holmefjord i Fredrikstad-politiet sier til FB at de setter pris på Haraldsens innsats.
Politiet forsøker å samarbeide med hotellet så langt det er mulig.

- Vi har hatt både uniformerte og sivile politifolk inne på hotell City, sier Holmefjord.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks