Hovedinnhold

- Blir ingen kontakt med de døde

SNAKKER: Astarte Education AS, ved Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Samnøy, skal møte pressen i dag. Foto: Scanpix
SNAKKER: Astarte Education AS, ved Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Samnøy, skal møte pressen i dag. Foto: Scanpix
(VG Nett) Märtha Louise garanterer at verken hun eller partner Elisabeth Samnøy vil ta kontakt med de døde under kurset de skal holde på Sola.

Denne saken handler om:

VG skriver i dag at flere biskoper advarer Märtha Louise mot å kontakte de døde. Advarselen kommer etter et intervju prinsessen gjorde med Stavanger Aftenblad nylig hvor hun uttaler: «Det er ikke vanskelig å komme i kontakt med de døde heller, på samme måte som med englene. Også den kontakten kan vi opprette når som helst, når vi ønsker det».

Märtha Louise og Samnøy skal holde et kurs denne uken i de ulike teknikkene de praktiserer. Nå kommer Astarte Education med en pressemelding hvor de garanterer at kurset ikke vil inneholde noen form for kontakt med de døde.

«Vi har full respekt for de normer og sannheter som gjelder i våre trossamfunn. Tema for kurset på Sola skal ikke være og har aldri vært tenkt fokus på kontakt med de døde, men tvert imot om livets mange muligheter og møtet med skytsengelen», står det i pressemeldingen.

- Har snakket

Etter intervjuet med Stavanger Aftenblad har Kjetil Aano krevd at prinsessen respekterer at de ikke ønsker at hun kontakter de døde i deres lokaler. Kurset skal holdes på misjonssenteret Himmel og Hav ved Solastranda, som eies av Misjonsselskapet (NMS). Nå har generalsekretær Aano i NMS fått den garantien han ønsker.

- Jeg har vært i kontakt med Märtha Louise, og hun har lovt meg at det ikke vil bli noen kontakt med de døde på kurset, sier Aano til VG Nett.

I pressemeldingen legger Märtha Louise og hennes samarbeidspartner vekt på at kurset de skal holde omhandler blant annet å møte din skytsengel.

«Våre kurs har ingenting med religion å gjøre. Men med en åndelighet som vi har i oss og som vi hele tiden kan utvikle. Denne åndelighet er det en stadig økende interesse for, noe vi ikke minst ser i forbindelse med Astarte Educations virksomhet», står det presisert i pressemeldingen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks