Hovedinnhold

Politimester går av - var beruset i tjenesten

GÅR AV: Politimester i Sogn og Fjordane, Kjell Ese gikk av etter at å ha vært beruset på jobb. Bildet er fra en tidligere anledning. Foto: VG
GÅR AV: Politimester i Sogn og Fjordane, Kjell Ese gikk av etter at å ha vært beruset på jobb. Bildet er fra en tidligere anledning. Foto: VG
(VG Nett) Politimesteren i Sogn og Fjordane, Kjell Ese, går av på eget initiativ etter å ha opptrådt beruset i tjenesten.

Hendelsen som gjør at Ese nå har søkt om avskjed, stammer fra mai i år. Ese har sendt ut en pressemelding der han redegjør for det som skjedde.

- Natt til lørdag den 27. mai 2006 ble jeg oppringt hjemme på tjenestetelefonen. På dette tidspunktet sov jeg, men hadde før jeg la meg drukket alkohol. Uten å gå i detalj innebar telefonsamtalen og innholdet i denne, at jeg utførte en tjenestehandling.

Ese har blant annet vært sentral i etterforskningen etter drapet på Anne Slåtten i Førde.

Han var også involvert under etterforskningen av drapet på Arve Beheim Karlsen i Sogndal.

Etterforsket

Kollegene som snakket med Ese skal ha lagt merke til at politimesteren var beruset. Dette ble rapportert videre, og saken havnet i hendene på Spesialenheten for politisaker.

Etterforskning har pågått siden midten av juni.

- Etter å ha vurdert saken nøye - alle forhold tatt i betraktning - har jeg kommet til at den situasjonen som har oppstått er av en slik karakter at jeg finner det umulig å fortsette som politimester i Sogn og Fjordane politidistrikt, skriver Ese.

- Beklager avgangen

Politidistriktets lederforum og de ansattes hovedtillitsvalgte beklager sterkt at Kjell Ese har valgt å søke avskjed fra embetet som politimester i Sogn og Fjordane.

- På bakgrunn av den informasjonen vi har fått respekterer vi likevel den avgjørelsen han har tatt. Ved sin avgjørelse har Kjell Ese tatt ansvar, og satt politidistriktet sine interesser fremfor sine egne, heter det i en felles pressemelding.

Vil ikke intervjues

Søknadene om avskjed ble sendt til justisdepartementet 23. november 2006.

- Jeg beklager hendelsen som har oppstått, og ber om forståelse for at jeg ikke ønsker å kommentere saken nærmere, heter det i pressemeldingen som opprinnelig er skrevet på nynorsk.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks