Hovedinnhold

Politimann mistenkt etter skyting

LETER ETTER SPOR: Politiet leter etter spor etter skytingen på St. Hanshaugen lørdag. Foto: SCANPIX
LETER ETTER SPOR: Politiet leter etter spor etter skytingen på St. Hanshaugen lørdag. Foto: SCANPIX
Polititjenestemannen som skjøt og skadet en mann i 20-årene på St. Hanshaugen i Oslo lørdag har status som mistenkt.

Tips oss

Spesialenheten for politisaker etterforsker nå om polititjenestemannen som skjøt en mann i magen på St. Hanshaugen i Oslo lørdag morgen begikk en straffbar handling.

Dersom Spesialenheten kommer til at det har skjedd, vil politimannen bli etterforsket opp mot bestemmelsene om legemsbeskadigelse og grov uforstand i tjenesten, opplyser regionleder Anniken Qvale i Spesialenheten for politisaker til NTB.

Vet du noe om dette?Tips oss her!

- At polititjenestemannen har status som mistenkt, betyr ikke at han har begått en straffbar handling, understreker Qvale.
Mannen som ble skutt er nå utenfor livsfare og tilstanden hans er stabil. Han vil bli avhørt så snart det er forsvarlig, opplyser hun.

Les også:Politimann avhøres etter skyting i Oslo

Skytetillatelse

Et av spørsmålene Spesialenheten skal finne svar på er om polititjenestemannen hadde fått tillatelse til å skyte. Av hensyn til etterforskningen ville Qvale søndag ikke si om det ble gitt bevæpningstillatelse før skuddet falt.

- Vi avhører nå de involverte polititjenestemennene for å bringe dette spørsmålet på det rene. Vi henter også inn lydlogger fra sambandet for å kartlegge hva som er blitt sagt mellom polititjenestemennene, sier Qvale.

Polititjenestemannen har selv forklart at han valgte å skyte mot mannen fordi han rettet våpen mot ham. Men mannen løsnet ikke skudd mot politipatruljen som kom til stedet, ifølge Qvale.

Dette har skjedd:Politiet skjøt og skadet mann

Biltyveri

Skytingen skjedde da to menn skulle sjekkes i forbindelse med et biltyveri som skjedde tidligere på morgenen De to mennene rettet plutselig våpen mot polititjenestemennene. Etter at flere patruljer kom til stedet, ble situasjonen på et tidspunkt vurdert som så truende at den ene polititjenestemannen valgte å skyte mot den ene mannen.

Kripos er koblet inn og har foretatt undersøkelser på åstedet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks