Hovedinnhold

Politimann måtte løpe for livet fra rasende gjeng

Den sivilkledde politimannen ble slått i ansiktet og bedt om å komme seg vekk fra Furuset senter.

Av OLAV RØLI. ØYSTEIN MILLI og JAN MORTEN FRENGSTAD

ÅSTEDET: Den sivilkledde politimannen ble angrepet mens han var i tjeneste på Furuset senter. Foto: Maria Gossé
ÅSTEDET: Den sivilkledde politimannen ble angrepet mens han var i tjeneste på Furuset senter. Foto: Maria Gossé

Politimannen - som var i tjeneste da hendelsen skjedde tirsdag ettermiddag - måtte løpe for livet for å komme seg vekk fra de rasende mennene. Etter det VG erfarer skal han ha fått beskjed om at dette var et område der han hadde fint lite å gjøre.

Politiførstebetjent Asbjørn Øynes ved etterforskningsavsnittet på Stovner politistasjon, ser meget alvorlig på saken.

- Vi kan ikke akseptere angrep mot politiet, sier Øynes til VG.

Samtidig erkjenner han at Furuset er et område det er svært vanskelig å holde orden i. Flere ganger har ruter på politibiler blitt smadret av gjenger.

Unge menn

Kilder opplyser til VG at en gjeng unge menn nærmest definerer Furuset som sitt område og ikke aksepterer «inntrengere».

Politimannen skal ha oppholdt seg noen timer på Furuset senter før han ble angrepet. Han observerte i området rundt senteret da han plutselig skal ha vært omringet av en ungdomsgjeng. Det er uklart om de visste at mannen var politimann.

Gjengen gikk til angrep på politimannen og slo ham i ansiktet så solbrillene gikk i stykker. Politimannen klarte å komme seg unna etter slaget, og stakk deretter fra stedet så raskt han kunne.

Mennene skal ha vært kriminelle norsk-pakistanere.

- Politiet ble tilkalt og vi dro til stedet. Men vi har ikke pågrepet noen, sier førstebetjent Olaf Erdal ved operasjonssentralen i Oslo politidistrikt. På Gran skole på Furuset var 20 av 48 ruter knust da VG var utenfor onsdag ettermiddag.

- Hva som driver disse folkene som ødelegger på denne måten, er ikke lett å si. Det er snart ikke en hel rute igjen på skolen, mener Øynes.

- Blitt verre

Han mener det har blitt betraktelig verre på Furuset de siste ett og et halvt årene.

- Det er rett og slett utrivelig, mener Øynes.

Rektor på Gran skole, Sigrun Natvig Andreassen, forteller at ruteknusing på skolen nærmest er en årlig «sommertradisjon.»

- Men i år er det ekstra ille. Jeg vet ikke hvem som står bak, sier hun.

De som bor på Furuset, kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen av bydelen sin.

- Jeg har vokst opp her og bor her nå, og kjenner meg ikke igjen i dette. Det er enkelthendelser her, som alle andre plasser, men jeg mener dette blåses opp, sier Daniel Olsen (22).

Leder i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, mener det er totalt uakseptabelt at kriminelle jager politiet.

Og han forventer at politiet setter inn ekstra ressurser i vanskelige områder som Furuset, og at de ansvarlige for vold mot politiet straffes hardt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks