Hovedinnhold

Politimann etterforskes for kattedrap

Katten Neo ble utsatt for vold mot hoderegionen og skutt tre ganger i hodet. Nå blir en politimann på Romerike etterforsket for det brutale kattedrapet.
Da kattens eier kom tilbake fra en strandtur onsdag, var huskatten hans Neo sporløst forsvunnet.

I naboens hage fant han en blodig felle med kattepels, hevder han. Først i går ble Neo funnet død i en igjentapet sort sekk i en søppeldunk på fellesområdet. Han var påført skuddskader etter luftgevær og hadde fått slag i hodet.

- Det er ingen tvil om at katten led mye før den døde. Den døde ikke umiddelbart, sier dyrlege Martin Klartås hos Skedsmo dyreklinikk, som foretok en obduksjon av husdyret.

- Har felle

Neos matfar er ikke i tvil om at naboen - som er politimann - står bak kattedrapet.

- Han har en felle i hagen sin som Neo må ha gått i. Etterpå har han skutt ham, hevder katteeieren.

I går oppsøkte han Romerike politidistrikt for å anmelde politimannen og kona hans for forholdet.

Vaktsjef Bjørn Jahr ved Romerike politidistrikt bekrefter anmeldelsen overfor VG.

Ukjent for naboen

- Saken blir etterforsket på vanlig måte, og mannen vil bli innkalt til avhør. Mest sannsynlig vil et annet politidistrikt få oversendt saken siden mannen er ansatt hos oss, sier Jahr.

Politimannen som er anmeldt for å ha drept Neo, sier til VG at han er helt ukjent med saken.

- Vi har en skjærefelle i hagen, men den går det ingen katter i. Jeg vet at naboen har en katt, men den har ikke jeg mishandlet eller drept, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks