Hovedinnhold

Politimann avhøres etter skyting i Oslo

SKJØT MOT POLITIET: En person ble skadet etter at politiet løsnet skudd på St.Hanshaugen i januar. Foto: Heiko Junge/Scanpix
SKJØT MOT POLITIET: En person ble skadet etter at politiet løsnet skudd på St.Hanshaugen i januar. Foto: Heiko Junge/Scanpix
Lørdag morgen skjøt og skadet en polititjenestemann en mann på St. Hanshaugen i Oslo. Spesialenheten for politisaker etterforsker nå saken.

Tips oss

- Vi vil avhøre polititjenestemannen som løsnet skudd og alle polititjenestemennene som var til stede. Vi kommer også til å avhøre personen det ble løsnet skudd mot og eventuelt andre vitner, opplyser Anniken Qvale, regionleder for region øst i Spesialenheten for politisaker til NTB.

DETTE HAR SKJEDD:Politiet skjøt og skadet mann

Spesialenheten var i full gang med avhørene i 14-tiden lørdag ettermiddag.

Stabil

Det var i 6.30-tiden lørdag morgen at skytingen skjedde i Bjerregaards gate på St. Hanshaugen. En politipatrulje skulle sjekke to menn, som plutselig rettet våpen mot polititjenestemennene. Etter at flere patruljer kom til stedet ble situasjonen på et tidspunkt vurdert som så truende at den ene polititjenestemannen valgte å skyte mot den ene mannen.

- En polititjenestemann så seg nødt til å avfyre ett eller flere skudd. Utfallet er at en mann ble truffet. Mannen er brakt til sykehus og vi har fått opplyst at tilstanden er stabil, sier Anniken Qvale.

Sykehuset har overlatt til politiet å informere om skadeomfang og tilstand på mannen som ble skutt. Det er foreløpig ikke kjent om mannen har alvorlige eller lette skader.

UNDERSØKELSER: Kripos-teknikere gransker stedet der en mann lørdag ble skutt og skadd av politiet i Bjerregårdsgate i Oslo. Foto: Morten Holm/Scanpix
UNDERSØKELSER: Kripos-teknikere gransker stedet der en mann lørdag ble skutt og skadd av politiet i Bjerregårdsgate i Oslo. Foto: Morten Holm/Scanpix

Stakk av

Politiet varslet rutinemessig Spesialenheten for politisaker som etterforsker politiets opptreden, men foreløpig kan ikke Qvale si noe om vurderingene som ble gjort da en av polititjenestemennene valgte å løsne skudd.

De to mennene skulle sjekkes i forbindelse med et biltyveri tidligere på morgenen, skriver VG Nett.

- Politipatruljen skulle sjekke et par personer i en annen sak etter at disse hadde stukket fra politiet. I den forbindelse ble flere politipatruljer truet med våpen, opplyser operasjonsleder Bjørn Ølstad til NTB.

Kripos koblet inn

En annen person ble pågrepet i forbindelse med skytingen. Hva denne personen foreløpig er siktet for er ikke kjent. Foreløpig kan verken politiet eller Spesialenheten si om det ble løsnet skudd mot politipatruljene.

- Foreløpig kan vi si veldig lite om hva som har skjedd. Kripos er koblet inn i saken og har foretatt åstedsundersøkelser, sier Qvale.

Qvale kjenner ikke mannens alder eller bakgrunn, men bekrefter imidlertid at Spesialenheten har som mål å få avhørt ham. Avhørene av de involverte polititjenestemennene vil trolig bringe på det rene om det ble gitt tillatelse til å skyte.

- Jeg vet foreløpig ikke om det ble gitt tillatelse til å avfyre skudd, sier Anniken Qvale.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks