Hovedinnhold

Politijurist fikk betinget fengsel for fyllekjøring

TOTALVRAK: Den sivile politibilen måtte taues inn etter at politijuristen (innfelt) kræsjet i Festningstunnelen. Foto: Tore Kristiansen/VG/Scanpix
TOTALVRAK: Den sivile politibilen måtte taues inn etter at politijuristen (innfelt) kræsjet i Festningstunnelen. Foto: Tore Kristiansen/VG/Scanpix
(VG Nett) En politijurist har fått betinget fengsel og forelegg på 25.000 kroner etter at han fyllekjørte og krasjet en sivil politibil.

Natt til lørdag 3. april smadret han en sivil politibil i Festningstunnelen. Han kvitterte ut bilen fra kjelleren på politihuset på vei hjem fra byen, der han hadde drukket øl sammen med en kollega.

Nå er han dømt til betinget fengsel i 20 dager og en bot på 25.000 kroner. Han mister også førerkortet i 18 måneder.

Fra tidligere har politijuristen fått et forelegg på 20.000 kroner for uaktsom kjøring, å ha forlatt et ulykkessted og uberettiget bruk av politiets kjøretøy. I tillegg må han betale Oslo politidistrikt 150.000 kroner i erstatning for den vrakede bilen.

LES OGSÅ:Politijurist tilstår fyllekjøring i politibil

Mistet hukommelsen

Politibilen ble funnet som totalvrak i tunnelen ved 03.30-tiden samme natt. Da hadde politijuristen løpt avgårde fra ulykken. Han ble pågrepet i sitt eget hjem ved 08-tiden på morgenen.

I retten forklarte juristen at han ikke husker bilkjøringen, og at han kun husker glimt forut for kjøringen. Ham er usikker på når han mistet hukommelsen og hvorfor han mistet hukommelsen, ifølge dommen.

Folkehelseinstituttet har beregnet at han hadde 0,65 i promille da ulykken skjedde.

LES OGSÅ:Politijurist suspendert etter promillemistanke

Sluttet i politiet

Politijuristen fratrådte jobben i Oslo politidistrikt 1. september i år, etter å ha vært suspendert siden hendelsen.

- Han føler at han har fått en korrekt behandling, og velger nå å se fremover. Han har tatt konsekvensen av sine dumme handlinger og vedtatt bøtene, sier mannens forsvarer Jens-Ove Hagen.

Politijuristen sa opp stillingen sin i politiet før den ble behandlet i ansettelsesrådet.

- Vi tar dommen til etteretning. Dette er en alvorlig og trist hendelse. Samtidig vil jeg understreke at vedkommende har gjort en svært god jobb for oss i mange år. Han er en svært dyktig politijurist, sier leder for påtaleseksjonen i Oslo politidistrikt, Curt A. Lier.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks