Hovedinnhold

Politiet på Sørlandet skader seg mest

SKADER: Politiet i Agder registrerte 50 personskader i fjor. Det er mest i landet. Foto: Knut Erik Knudsen/VG
SKADER: Politiet i Agder registrerte 50 personskader i fjor. Det er mest i landet. Foto: Knut Erik Knudsen/VG
Ingen skader seg så mye på jobb som ansatte i Agder politidistrikt, viser tall fra Politidirektoratet.

Denne saken handler om:

Mens antall personskader i politiet gikk ned på landsbasis, hadde Agder-politiet nesten en dobling fra 2010 til 2011, skriver Agderposten.

Blant de 559 ansatte i Agder-politiet ble det registrert 50 personskader i fjor. Det gir en skadefrekvens 8,9 prosent. Det plasserer Agder på skadetoppen foran Troms og Asker og Bærum, begge med 6,3 prosent. På landsbasis ble det registrert 444 skader. Det gir et snitt på 3,7 prosent.

Også i 2009 toppet Agder skadelisten for landets 27 politidistrikt. Færrest skadde i 2011 var det i Øst-Finnmark, Hedmark og Rogaland.

Hovedverneombud for de drøyt 500 ansatte i Agder-politiet, Kaia Mollestad, ser svært alvorlig på de høye personskadetallene. Hun mener det er en klar sammenheng mellom antall skadde politifolk og ressursmangel.

- At Agder-politiet har ligget på skadetoppen i flere år er svært alvorlig. Noe må gjøres, sier Kaia Mollestad til Agderposten.

Av de 50 personskadene som ble registrert i Agder-politiet i fjor, oppsto nesten halvparten av dem under ransaking og pågripelse. Det er den vanligste skadesituasjonen i de aller fleste politidistrikt. Fem skader oppsto under utrykning og transport. To oppsto under trening, like mange under trafikktjeneste og fremstilling av fanger/arrestanter. Sekkeposten «annet» hadde 16 registrerte personskader.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks