Hovedinnhold

Oslos politimester støtter generell bevæpning

<p>FOR BEVÆPNING: Politimester i Oslo, Hans Sverre Sjøvold. Her avbildet i en annen sammenheng i 2016. Foto: Odin Jæger, VG</p>

FOR BEVÆPNING: Politimester i Oslo, Hans Sverre Sjøvold. Her avbildet i en annen sammenheng i 2016. Foto: Odin Jæger, VG

Oslos politimester Hans Sverre Sjøvold har snudd i synet på bevæpning. Nå mener han politifolk må ha våpenet ved hofta.

Denne saken handler om:

– Når situasjonen for våre mannskaper og publikum har endret seg, tror jeg det er riktig at vi bevæpner mannskapene, sier Sjøvold til TV 2.

Han var til stede da politiet i Oslo deltok på en stor kontraterrorøvelse foran Stortinget mandag. Scenarioet de øvde på, ligner på det man har sett flere steder i Europa nylig: Gjerningspersonen kjører på folk med bil og bruker kniv til å angripe andre.

– I en slik situasjon må politiet skyte bilføreren med en gang. Da nytter det ikke å fomle og finne et magasin eller låse opp et skytevåpen fra et skrin, mener Sjøvold.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks